In het restaurant spelen kan niet zonder decoratie!

0
222
restaurant spelen

Spel in de hoeken is van ontzettende belang. Maar hoe geef je invulling aan je hoeken. Eerder schreef ik blogs hoe je hoeken kunt inrichten en hoe je leerdoelen kunt verwerken. Maar een hoek start je met een basisopstelling, waarbij je de belevingswereld na probeert te bootsen. Door te decoreren en je hoek iets aan te passen, kun je al snel een basisopstelling krijgen. Kinderen kunnnen ook zelf invulling geven aan een hoek, maar een aantal basismaterialen zijn al fijn. Zo ook een vlaggetjeslijn om direct aan te duiden wat er in de hoek te beleven valt…

Zo zet je een vlaggetjeslijn in!

Een vlaggetjeslijn in de klas kan verschillende voordelen hebben:

  1. Sfeer en visuele aantrekkingskracht: Een vlaggetjeslijn kan de klas opvrolijken en een feestelijke sfeer creëren. Het brengt kleur en visuele aantrekkingskracht in de ruimte, waardoor het voor kinderen aangenamer en inspirerend wordt om in te leren.
  2. Thematische decoratie: Door een vlaggetjeslijn te gebruiken die gerelateerd is aan het thema waar de kinderen mee bezig zijn, zoals thema restaurant, wordt de klasomgeving aangepast aan het onderwerp. Dit versterkt de betrokkenheid van de kinderen en helpt hen bij het visualiseren en internaliseren in de belevingswereld. Zo kan elk kind in het restaurant spelen.
  3. Identificatie en herkenning: Een vlaggetjeslijn kan dienen als een visueel herkenningspunt voor de kinderen. Het creëert een specifieke omgeving die gekoppeld is aan het thema, wat hen helpt zich te identificeren met de onderwerpen en hier hun rol kunnen spelen. Zo voelen zij zeer meer betrokken bij het leerproces.
  4. Esthetisch plezier: Kinderen worden vaak aangetrokken tot visuele prikkels en genieten van het kijken naar kleuren en patronen. Een vlaggetjeslijn kan dus simpelweg zorgen voor esthetisch plezier en visueel genot, waardoor de klasomgeving een prettige en uitnodigende plek wordt om te zijn.

Kortom, het ophangen van een vlaggetjeslijn in de klas draagt bij aan de visuele aantrekkingskracht, thematische decoratie, identificatie en het esthetisch plezier van de kinderen. Het kan de klasomgeving transformeren en de leerervaring verrijken.

Kom jij in het restaurant spelen ?

Het decoreren van het restaurant (wat natuurlijk je klas is!) helpt de kinderen dus helemaal om in hun rol te komen. Een vlaggetjeslijn kan het restaurant (of de deelhoeken) duidelijk aangeven. Voor de vlaggetjeslijn heb ik algemeen gemaakt, zodat hij bij verschillende soorten restaurants in te zetten is.

Aan de slag met deze vlaggetjes

Print bovenstaande download uit en bedenk welke tekst je graag wilt ophangen. Het is dan mogelijk dat je een aantal pagina’s vaker moet printen. Knip de vlaggetjes uit en maak met een perforator aan de bovenkant twee gaatjes. Rijg er een touw/draad doorheen en jouw vlaggenlijn hangt.

Met deze activiteiten kunnen kinderen kun je de kinderen helemaal in het restaurantleven brengen. De versierde vlaggetjeslijn zal de klas opvrolijken en de leerervaring versterken. Veel plezier met het verkennen van de wereld van restaurants!

–> Dit product is een onderdeel van alle materialen rond het restaurant. Bekijk alle materialen op de verzamelpagina.

Vorig artikelWoordkaarten het restaurant
Volgend artikelAchtergrond zee of onderwaterwereld
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in