Rekenen met eieren: het eierenspel

0
380
rekenen met eieren

Rekenen met eieren, dat doe je met dit eierenspel is een variant op de paaseierrun en is een echte aanrader, wanneer je in de middenbouw werkt rond pasen, de boerderij of kip en eieren.

Breng het ei in juiste nest

Moeder kip zit graag op haar nest. Te broeden en dus ook te wachten totdat zij haar kleintjes gaat ontmoeten. Bij dit eierenspel draait niet alles om geduld, maar om het oefenen van rekenvaardigheden. En daarmee helpen de kinderen juist ook moeder kip!

Spelbeschrijving

Bij dit eierenspel gaan de kinderen rekenen met eieren. Plaats op verschillende plaatsen in de ruimte een nest. Of bevestig de nesten aan een mand en plaats deze in de ruimte. De kinderen gaan nu via een beweegparcour de eieren om de beurt naar het juiste nest brengen.
Wil je de activiteit nog uitdagender maken? Laat de kinderen dan de eieren eerst zoeken in de ruimte!

Deze activiteit is geschikt voor sterke kleuters die toe zijn aan het maken van sommen, leerlingen van leerjaar 3 en start leerjaar 4.

Zo schaf je dit eierenspel aan!

Het eierenspel is een betaalde, digitale pdf-download en behoort tot de digitale bundel met de paaseierrun. (Wil je meer weten over de paaseierrun? Lees dan even deze blog!) Na betaling ontvang je zowel de paaseierrun én het paaseierspel als digitale download in je account van Voor de Leerkracht.

Vorig artikelKleikaarten project reizen
Volgend artikelWoordkaarten de tandarts
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in