Project: Maak je niet dik! (1)

0
1788

Er zullen binnenkort meer berichten in dit onderwerp volgen om een groot project op school of bij een andere vereniging op te zetten.

In dit bericht kun je verschillende (theater)stukken bekijken, die op een simpele manier te maken zijn.  Deze theaterstukken zijn gebruikt bij het theaterstuk ‘Maak je niet dik!’  Dit toneelstuk heeft als doel het stimuleren van gezonde voeding en beweging.

Popcorndoosje met popcorn van pursschuim.
Hieronder een milkshake. Om een pringlesbus is met papier mache een milkshake nagemaakt.Verschillende rietjes zijn aan elkaar geplakt als één groot rietje.

Verder hebben een zak patat: het ‘bakje’ is gemaakt van karton. Hij is gevuld met watten en met gele papieren strookjes als patat.

En als laatste een pizzapunt van papiermache (helaas zijn alle bovenop liggende ingredienten opgegeten 😉

En zoals je ziet is het niet de voeding die we stimuleren, maar het theaterstuk geeft aan wat de voor en nadelen zijn van deze voeding!

Vorig artikelVriendenboekje
Volgend artikelPompons (2): Lente/pasen
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in