Doe es even gek!-dag

0
2577
project gek

Soms is het gewoon even tijd voor een gekke dag. Leuk is dan ook dat de methode Staal een heel project rond gek heeft bedacht. Ben je toe aan een ‘Doe es even gek!-dag? Zo vul je deze dag in of sluit je het juist het project gek af! Of zo vul je een dag eens anders in…

project gek
Image by SarahRichter from Pixabay

Project gek

Als afsluiting van het project gek of gewoon een dag omtoveren tot een bijzondere dag doe je makkeijk en snel door even gek te doen. In deze blog kun je meerdere tips vinden om de dag te veranderen tot iets geks. Dat is pas te gek!

In gekke stijl naar school

gek en raar met je haar
Image by Ryan McGuire from Pixabay

Nodig de kinderen (en kom zelf ook) in stijl naar school. Dus doe raar met je haar! Je kunt het zo gek nog niet te bedenken of het kan. Op dit pinterestboard kun je je laten inspireren. Je kunt het zelf zo gek maken als je zelf wil. Ook met je kleding kun je simpel en snel aanpassingen maken door kledingstukken anders te gebruiken dan gebruikelijk.

 

Gek schoolwerk

Natuurlijk gaan de ‘gebruikelijke lessen’ gewoon door. Maar ook dit kan je op een simpele manier een gek tintje geven:

    • Rekenen: je schrijft de antwoord op z’n kop in het schrift
    • Taal:  laat de kinderen een verhaal schrijven bij een ‘gek of bijzondere afbeelding’ zoals bijvoorbeeld de foto van deze post
    • Schrijven: schrijf de tekst op toverpapier.

  • Muziek:  leer de kinderen een lied aan waarbij jullie gekke dansen en bewegingen kunnen maken. Natuurlijk is het ook erg leuk wanneer de tekt lekker gek is.
Image by ElisaRiva from Pixabay

Overigens is het ook erg leuk om samen juist de opdrachten na te kijken en alles wat fout is, goed te rekenen.

Creatief

Op creatief vlak kun je het zo gek niet maken…
Enkele opdrachten die je bij verschillende verwerkingen kunt toepassen:

  • Vertel een (fantasie)verhaal en laat de kinderen dit verhaal tekenen. Laat ze alleen alles fout tekenen. Dus bij bijv. een vierkante zon. Overigens ook een leuke kennismaking met abstracte kunst.
  • Geef veel kosteloos materiaal en maak er een ‘gek’ standbeeld van.
  • Teken met wasco een portret zonder haren. Met een rietje en bekertjes met verschillende kleuren ecoline (verdun het met water) kun je jezelf een prachtig en gek kapsel geven:

staal gek knutselen staal groep 4 staal taal gek

Maak er een TE GEKKE DAG van!

 

Vorig artikelOefenen met het maken van klankgroepen
Volgend artikelOefen de tafels met de tafelbingo!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in