Knijpkaarten project de tuin

0
1121
de tuin

Knijpkaarten zijn een ideaal middel om nog even zelfstandig te oefenen met tellen. Tellen kun je op zoveel manieren oefenen. Met spel oefenen is een leuke activiteit. Deze knijpkaarten passen bij project de tuin of groeien & bloeien. Natuurlijk hebben de knijpkaarten een natuurlijk tintje!

Tellen oefenen met knijpkaarten

Werk jij (binnenkort) over de tuin? Een project waar je de liefde voor de natuur kunt overdragen en veel te leren is. In zo’n project wil je natuurlijk allemaal activiteiten integreren die samenhang hebben. Tellen is een vaardigheid die je vooral veel moet oefenen. Knijpkaarten zijn een middel om een kind te laten oefenen. Maar laten wij wel realistisch zijn dat het oefenen van tellen op zoveel manier in het dagelijks leven kan en je dit zonder hier bewust van te zijn oefent. Toch wil je er soms wat aandacht aan besteden en dan heb je dus knijpkaarten.

Knijpkaarten zijn heel effectief om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Het is een geschikt middel om in te zetten als een korte activiteit. Bijvoorbeeld tijdens een inloop of een overgangsmoment.

Inzet van knijpkaarten tijdens project de tuin

Zoals je begrijpt heb je deze knijpkaarten zeker wel nodig om in te zetten wanneer je over de tuin werkt. Omdat je op verschillende momenten in het jaar over de tuin werkt en wat er in de tuin staat heel specifiek is, zijn de kaarten verschillend. Zo is er ook zeker aandacht voor de bloementuin en moestuin, maar ook voor voorjaarsbloemen. Alles heeft een verbinding met de tuin en de werkzaamheden in de tuin.

Materiaal

Print onderstaande download uit. Knip de kaarten los van elkaar en lamineer de knijpkaarten om ze vaker te kunnen gebruiken. Om het materiaal goed te kunnen gebruiken zorg je natuurlijk ook voor knijpers om deze er aan te kunnen knijpen.

–> Al het materiaal rond project de tuin kun je op deze verzamelpagina vinden.

Vorig artikelKleikaarten voorjaarsbloemen
Volgend artikelWoordkaarten over de fiets
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in