Spelling: Posters spellingregels (zelfstandig spellen)

1
11005
Spellingposters bij Zelfstandig spellen

Spellingposters bij ‘Zelfstandig Spellen’

Spellingsregels;  als je ze weet en kunt toepassen dan kom je er wel met je spelling. Vaak is het onthouden én het toepassen lastig.

 

Spellingposters bij Zelfstandig spellen

 

Bij de methode ‘Zelfstandig Spellen’ (voor spellingzwakke leerlingen; vaak gebruikt bij RT) heb ik spellingsposters gemaakt.
Alle spellingsregels zijn overgenomen uit dit boek. De posters zorgen voor een visuele ondersteuning bij de spellingsregels.

Zo makkelijk is spellen niet…

Waarom ik deze posters gebruik?
In het nederlands is spelling niet zo gemakkelijk. Er komen al snel verschillende spellingsregels om de hoek kijken.  Als je al auditief weet te bepalen welke spellingsregel erbij hoort, moet je de regel nog kennen en dan moet je dit ook nog kunnen toepassen. Er zijn dus altijd al minimaal drie fases.
Sommige kinderen kunnen deze visuele ondersteuning goed gebruiken, zodat ze aan de afbeelding kunnen denken en de daarbij behorende afspraak kunnen opzoeken.

Hoe te gebruiken?

Print de posters op A4 papier. Lamineer de posters. Hang ze boven of onder het bord.
Wanneer je aan de slag gaat met een spellingsregel: vergroot de A4 poster op A3 papier en hang deze duidelijk op het bord.

 

Download: Spellingposters bij Zelfstandig Spellen

 

 

Vorig artikelLeesverslag/ Boekverslag
Volgend artikelHoofdletters oefenen met hoofdlettermemory
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

1 REACTIE

  1. Hallo,

    Als eerst een compliment voor de site. Wat een mooie verzameling goede oefeningen.
    Ik wilde de spelllingsposter uitprinten maar ik krijg hem niet geopend. Kan dat?

    gr ellen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in