Graaf en zoek de schatkisten!

0
1946
piraten spelling

Al eerder was er een leesbevorderingsactiviteit rond piraten en dit keer een bewegend lerenactiviteit voor groep 3 rond de schat/ piraten. Leren kan op veel verschillende manieren! Ben je toch op zoek naar andere piratenactiviteiten?

Actief bezig zijn en leren spellen

Misschien denk je dat bovenstaande lastig zijn. Want spellen is spellen toch? Door uit te sluiten bij de belevingswereld kunnen kinderen een activiteit op een andere manier ervaren. Zo vergroot je de betrokkenheid van de kinderen. Daarom dit keer een activiteit passend rond de schat en piraten. Deze bewegend leeractiviteit bestaat uit drie onderdelen. De volgende categorieeen komen aan bod: -hakwoord (mkm/ mmkm/ mkmm), -ng, eind -d.

Voorbereiding

Materialen die je nodig hebt: download spelling schatraven, (plastic) schatkisten, zaklamp(en), klemborden
Print onderstaand document uit. Knip alle kaartjes. Bevestig een kaartje met een afbeelding onder de afbeelding van een schatkist. Lamineer de kaartjes en verstop deze in een zandbak. Zet verschillende schatkisten over de speelruimte. Daarnaast heb je één of meerdere zaklampen nodig. Op een zonnige dag kun je gebruik maken van de zon. Leg op een ander punt klemborden met schrijfpapier klaar.

Zo speel je spelling schatgraven!

De kinderen graven om de beurt in de zandbak naar schatkisten. Wanneer ze een schatkist hebben gevonden, gaan ze uit de zandbak naar een mand op het plein waar de zaklamp ligt. Met de zaklamp (of op een zonnige dag met het kaartje naar de zon) bekijken de kinderen wat er in de schatkist zit. Ze rennen nu naar de klemborden toe en schrijven het bijpassende woord op één van de klemborden.

Tip: Kopieer op dit papier lijntjes zodat de kinderen het ook netjes kunnen schrijven. Nog leuker om een veer te laten gebruiken om de woorden op te schrijven.

Laat de kinderen die het nodig hebben een zin maken met het woord.

Vorig artikelSchatkist lezen
Volgend artikelVerover de rijmmunten!
Juf Anja
Zelf denk ik graag in projecten/thema's en vanuit mijn ervaring in het basisonderwijs ontwerp ik materiaal dat ondersteunend kan zijn aan het lesdoel en deel ik onderwijstips.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in