Pietendiploma

0
640
pietendiploma

In sinterklaastijd wil elk kind wel een piet zijn? Want is er wel iets leuker dan cadeautjes inpakken en bezorgen, pepernoten strooien en schoenen vullen? En niet iedereen kan zomaar piet worden!

Oefenen om piet te worden

Een piet moet van alle markten thuis zijn. En er zijn dan ook heel wat oefeningen waarmee je kunt bewijzen geschikt te zijn als piet:

  • Over (gladde) daken lopen
  • Pepernoten bakken
  • Cadeautjes inpakken
  • Cadeautjes door de schoorsteen vervoeren
  • Schoenen vullen
  • Paard verzorgen

en nog veel meer. En als je je opleiding tot Piet dan afgerond hebt, hoor daar natuurlijk een pietendiploma bij.

Elke piet heeft een ander talent

Natuurlijk kunnen de pietenoefeningen per locatie verschillen. Want elke piet heeft natuurlijk een ander talent. Hier is ook rekening mee gehouden met de pietendiploma’s. Zo zijn er algemene diploma’s maar ook pietendiploma’s waar je de vaardigheden die een piet beheerst is aangevinkt. Overigens zijn de pietendiploma’s zo ontwikkelt dat je alleen de namen van de kinderen op de stippellijnen hoeft in te vullen. Sint heeft natuurlijk ook tijd nodig om zijn pieten verder te begeleiden.

Download de pietendiploma’s

Bekijk hier alle sinterklaasmaterialen voor in de klas!

Vorig artikelBewegend leren met sinterklaas: verlanglijstjes schrijven
Volgend artikelLesmateriaal ziek zijn: Behandel je knuffel
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in