Vermaak je op oudjaarsavond met een photobooth!

0
137
oudjaarsavond

Totdat het nieuwe jaar begint heb je een aantal uur te overbruggen. En natuurlijk vullen wij dit vaak met spellen en lekkere hapjes. Dit jaar kun je ook een andere invulling geven aan oudjaarsavond. Eén ding is natuurlijk wel van belang: dat het een gezamenlijke activiteit is. En laat een photobooth nu juist zorgen voor plezier en mooie plaatjes waar je in het nieuwe jaar met een glimlach op terugkijkt.

Oudjaarsavond

We zeggen het weleens tegen elkaar: Doe eens lekker gek! Samen gek doen, zorgt alleen maar voor plezier. Want iedereen doet er aan mee. Alleen daarom is een photobooth echt de avondvulling voor oudjaarsavond. En om het nog even leuker te maken: trek je mooiste (gala)kleding aan om het helemaal af te maken. Lekker fout en goud!

Wat is een photobooth?

Bij een photobooth heb je een aantal props waarmee je een foto kunt opleuken. Deze props zijn vaak bevestigd op een stokje. De props zijn voorwerpen of teksten die iets over de gelegenheid zeggen. Zij maken de foto tot een plaatje vol vrolijkheid. Er is van alles te zien. Nu we inmiddels wel jaren van die fotorolletjes af zijn, kunnen we dan ook steeds met andere props de foto’s maken. Zo ontstaat er een verscheidenheid aan foto’s. Zorg daarnaast voor een grote lijst en verkleed je helemaal in stijl om de foto echt af te maken.

Hoe zet je deze photobooth in tijdens oudjaarsavond?

Om dit plan ook echt uit te voeren, zijn er wel wat voorbereidingen nodig. Zo is het belangrijk om vooraf onderstaand document te printen. Daarnaast knip je de onderdelen uit én lamineer je dit, zodat het lekker stevig is. Je bevestigt dit met lijm of dubbelzijdig plakband aan een bbqprikker.

Natuurlijk zet je ook je camera klaar. Want deze plaatjes moeten natuurlijk vastgelegd worden.

Download de photobooth

Download en print onderstaand document:

Tip! Print het document meerdere keren uit, zodat je makkelijk kunt wisselen. Het valt op een foto niet perse op, wanneer er dezelfde materialen zijn gebruikt. Zorg voor wat extra confetti om de foto nog wat feestelijker te maken.

Vorig artikelWoordkaarten winter
Volgend artikelTel- en cijferkaarten jaarwisseling
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in