Oude testament: verwerkingen

0
1536
bijbelverwerkingen oude testament

Bijbelverwerkingen oude testament

bijbelverwerkingen oude testament

Bij de verschillende bijbelboeken heb ik verschillende verwerkingen verzameld/gemaakt of online gevonden. Graag deel ik deze met jullie, jullie zodat een bijbelverhaal voor de kinderen helemaal kan gaan leven. 

Genesis:

Schepping:
Liederenblad ‘Schepping’
Liederenboekje ‘schepping’
Deelthema:  dieren in de bijbel

Abraham:
Neem een koffer mee. Je hebt te horen gekregen dat je op reis moet gaan. Wat moet je meenemen? Zomerspullen, winterspullen?  Stop van te voren wat spullen erin: zonnebrand, zwempak, zonnebril, muts, wanten, sjaal, bijbel.  Zorg ervoor dat het gesprek gaat naar: op God kun je vertrouwen; in Zijn woord kun je zijn beloftes lezen en daar kun je op vertrouwen.  Reis door de woestijn

Jozef
Ganzenbord leven van Jozef:  (Op aanvraag)
– spelbord
– opdrachten

Exodus

Reis door de woestijn;  Levend Ganzebord

Leveticus

Numeri

Deuternomium:

10 plagen: Visuele ondersteuning van plagen in volgorde 
De tien geboden:
Niet stelen, dat is wel lastig. Niet voor iedereen is het een spel. Daarom de volgende spellen:
– de aap en de kokosnoot:  de aap probeert de kokosnoot uit de kring te stelen. Maar er is een jager, die de aap pakt wanneer hij de kokosnoot heeft aangeraakt.
– steel de staart:  de kinderen krijgen allemaal een lint of een lang stuk papier. Deze mag aan de achterkant van de broek blijven hangen. Er is een jager die zoveel mogelijk staarten wil hebben. Differentiatie jonge kind: wanneer je staart is gestolen, mag je er ook weer één stelen bij iemand anders.

Jozua


Richteren

Gideon: In het verhaal van Gideon, waren alle mensen bang voor de Midjanieten. Daarom verstopten de mensen zich in hun huizen en in de grotten.  Al deze dingen kunnen nagemaakt worden. We maken een maquette. Door te werken met papier mache kan er op een onderplaat de grotten nagemaakt worden.

De jongste kinderen zijn vooral bezig met het maken van huizen, en deze moeten nog op een groot stuk karton geplakt worden.

Ruth


1 samuel

Geboorte van Samuel: Samuel is geboren!  Maak met elkaar geboortekaartjes. Jonge kinderen kunnen de naam nastempelen. Smeer met elkaar beschuitjes of lange vingers met boter en strooi muisjes hierover. Maak met elkaar slingers. Je kunt bijvoorbeeld de volgende slingers maken:  ‘hoera een jongen’, vlaggenslinger, of een ringenslinger.

2 samuel
1 koningen
2 koningen
1 kronieken
2 kronieken
ezra
nehemia
esther
job
psalmen

Kinderblad april 2010:  Psalm 18

spreuken
prediker
hooglied
jesaja
jeremia
klaagliederen
ezechiel
daniel
hosea
joel
amos
obadja
jona
micha
nahum
habakuk
zacharia
maleachi

Vorig artikelSpellingsniveau verbeteren met dagelijks woordendictee
Volgend artikelDeze werkvormen bevorderen het technisch lezen in de middenbouw!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in