Dit nieuwjaar vier jij met deze knijpkaarten!

0
865
knijpkaarten nieuwjaar

Dat vuurwerk is altijd wel aantrekkelijk, voor jong en oud. Het is dan ook het moment waar tijdens de jaarwisseling naar uitgekeken wordt. Zelf ben ik vooral een liefhebber van de vuurwerkshows, zodat er minder gevaar is. Het is toch prachtig om naar de vuurpijlen te kijken en te ontdekken wat voor mooi vuurwerk te zien is? Nieuwjaar moet je natuurlijk vieren. Deze knijpkaarten trekken aan met deze prachtige beelden en zijn goed in te zetten voor de rekenontwikkeling.

Tellen van vuurpijlen

Probeer tijdens nieuwjaar maar eens alle vuurpijlen te tellen. Het lijkt wel onmogelijk! Met deze telkaarten is dit iets beter te doen 😉
Nadat je de vuurpijlen dan hebt geteld, is het van belang om het juiste getal erbij te kiezen. Aan het juiste getal, knijp je de knijper aan het juiste aantal. Dit spel is leuk om in te zetten als zelfstandige werkactiviteit op school of als spelactiviteit voor thuis. Een bijvangst is dat de kinderen hiermee ook oefenen met tellen. Optimaal leren tellen leer door verschillende telactiviteiten en deze knijpkaarten is één van vele mogelijke activiteiten.

Maak van de knijper een vuurwerk

Een tip is om een glitterende pompon op de uiteinde van de knijper te plakken. De knijper past er dan helemaal bij! Ben je op zoek naar meer ideeën om de jaarwisseling in je klas of huis te brengen. Bekijk dan zeker het overzicht met alle materialen rond een nieuw jaar. Zo vier je nieuwjaar nogmaals in de klas of maak je er thuis iets speciaals van.

Download de knijpkaarten

Print de onderstaande knijpkaarten. Knip de kaarten uit en lamineer ze voor gebruik. Er zijn twee lege kaarten. Hier kunnen de kinderen met witte potlood zelf de vuurpijlen tekenen:

Met deze knijpkaarten in de hand kunnen wij elkaar alleen maar een mooi en gelukkig nieuwjaar wensen!

–> Dit materiaal maakt deel uit van een lesmateriaalaanbod rond een nieuw jaar.

Vorig artikelKleikaarten tijd (voor een nieuw jaar)
Volgend artikelSpeel spelletje winter: Sla op de bel -sneeuweditie-
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in