Deze nieuwe titels moet je lezen in de herfstvakantie!

0
1463

De herfstvakantie komt in zicht! Misschien ben je wel een beetje toe aan ontspanning. Met deze nieuwe titels kom jij de vakantie wel door!
Kruip met een kop thee en een dekentje op de bank en laat je verrassen door deze boeken:

Romans

Duet met jou – Dani Atkins
Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven.

Koop bij bol.com

 

 Het Klaprozenjaar – Corina Bomann

Nicole groeide op als enig kind zonder vader en sindsdien droomt ze ervan zelf ooit een groot gezin te hebben. Als ze tot haar grote vreugde merkt dat ze zwanger is, lijkt haar droom werkelijkheid te worden… tot bij een onderzoek duidelijk wordt dat haar baby een erfelijke hartafwijking heeft. Maar zij en haar man noch haar moeder zijn de oorzaak van het defecte gen. Bang en vol brandende vragen gaat Nicole naar haar moeder, die in het verleden nooit over Nicoles vader wilde praten.

Koop bij bol.com

 

 

Drie Wensen – Liane Moriarty

Ze zeggen dat ongeluk altijd in drieën komt, voor de zussen Lyn, Cat en Gemma Kettle, is dit in het jaar dat ze 33 worden niet anders. Lyn heeft moeite om de juiste balans te vinden tussen het moederschap, haar werk en haar huwelijk. Cat, die al haar vrienden jaloers maakt met haar perfecte huwelijk, heeft niet in de gaten dat haar man een geheim verbergt dat haar leven op zijn kop zal zetten. En Gemma, die maar niet weet wat ze wil, verandert elke paar maanden van baan én van vriend, al heeft ze nu een man ontmoet bij wie ze weleens rust zou kunnen vinden. In deze turbulente tijden is de band tussen de drie zussen sterk genoeg om alles samen te doorstaan. Tot de avond van hun vierendertigste verjaardag. Tijdens een etentje worden onthullingen gedaan en dingen uitgesproken, die niet meer terug te nemen zijn…

Koop bij bol.com

 

Vertrouw op mij- Jennifer Armentrout

Jillian neemt een baan aan in het familiebedrijf, omdat ze moet toegeven dat het een mooie kans is. Wat haar niet wordt verteld, is dat ze direct onder Brock komt te werken. Jaren geleden was ze als een soort bakvis smoorverliefd op hem, maar hij zat in een geheel andere levensfase. Nu ligt die tijd gelukkig achter hen en na haar eerste weerstand besluit ze gewoon met hem samen te werken. Dat lukt heel aardig, tot ineens blijkt dat hij gevoelens voor háár heeft.

 

 

 Tussen zussen – Cathy Kelly

Cassie doet al haar hele leven alles perfect: zorgen voor de kinderen, haar man alle aandacht geven, de plichtsgetrouwe schoondochter zijn. Maar nu is ze zo moe dat ze ‘de vijf in de klok’ steeds vroeger op de dag laat aanbreken…
Haar zus Coco daarentegen geniet met volle teugen van haar vrijheid. Mannen maken de dingen alleen maar gecompliceerd, vindt ze. Tot ze iemand uit het verleden tegen het lijf loopt, met alle verwarring van dien…
Pearl, de oma van Cassie en Coco, die voor hen heeft gezorgd sinds hun moeder hen in de steek liet toen ze nog heel klein waren, probeert de zusjes te helpen waar ze maar kan, maar ze wordt zelf geplaagd door twijfel over een beslissing die ze jaren geleden nam. Kunnen deze drie zo heel verschillende vrouwen de pijn van het verleden overwinnen en weer openstaan voor nieuwe liefdes?

Koop bij bol.com

‘Ik heb al meerdere boeken van deze succesvolle schrijfster mogen lezen en wanneer je kiest voor een boek heb je altijd een prachtig verhaal met goed beschreven personages en levensverhalen’

 

 Dicht bij jou- Jojo Moyes

Projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in Silver Bay, Australië, een kustresort te bouwen. Maar de bewoners van het excentrieke Silver Bay Hotel weten al snel Mikes gehaaide ideeën te temperen. Door de intrigerende Liza McCullen, haar tienjarige dochtertje Hannah en haar legendarische tante Kathleen, die lang geleden de grootste haai ooit in Silver Bay heeft gevangen, begint Mike te twijfelen aan zijn motieven. Wanneer duidelijk wordt dat het bouwproject een negatieve invloed heeft op de walvissen, is het onvermijdelijk dat de tegengestelde belangen van Liza en Mike botsen, met heftige gevolgen voor iedereen.

Koop bij bol.com

‘Wanneer er weer een nieuw boek van Jojo Moyes is verschenen, wil ik deze zo snel mogelijk lezen. De verhalen slepen je mee in levensverhalen van anderen waar je heel betrokken wordt. Ik ben ook weer heel benieuwd naar dit verhaal’

Spanning

Er zijn de afgelopen periode ook weer nieuwe (literaire) thrillers uitgekomen en deze kan ik je aanraden om eens te lezen:

Rechtvaardig vermoord- J.D. Robb

In een stripclub in een chique buitenwijk wordt het lijk van een politieagent gevonden. Het moordwapen is een honkbalknuppel. Het motief is een mysterie. Het onderzoek leidt Eve Dallas naar een nachtclub waar zich schimmige zaken afspelen. In Purgatory krijgt iedereen één kans tot boetedoening voordat het laatste oordeel wordt geveld. Je meest intieme zonden bepalen je lot. Hier dreigen de diepste geheimen van één politieagent onschuldige slachtoffers te maken.
De zaak brengt Eve in een lastig parket. Het onderzoek legt naast criminele activiteiten, ook corruptie binnen de politie bloot, en daardoor wordt zowel haar reputatie als haar leven in gevaar gebracht. Wat het allemaal nog erger maakt is dat Purgatory onderdeel is van het zakenimperium van Eve’s echtgenoot, Roarke. De gebeurtenissen dringen hun privéleven binnen en dat zorgt voor nog meer vuurwerk binnen het toch al stormachtige huwelijk.

Koop bij bol.com

‘Ik heb van de romans van Nora Roberts genoten, dus ik ben heel benieuwd naar deze thrillers van haar hand’

 

De man die zijn sporen wiste – Val McDermid

In De man die zijn sporen wiste van Val McDermid probeert Karen Pirie, rechercheur bij de politie Schotland, om een paar ingewikkelde zaken op te lossen.
Als de jonge Gabriel Abbott levenloos is aangetroffen op een parkbankje, ontdekt rechercheur Karen Pirie via zijn DNA dat zijn moeder 22 jaar geleden vermoord werd. Tegelijk speelt een andere cold case: een bomaanslag door de IRA in diezelfde tijd. Maar er klopt iets niet. Bij heropend onderzoek blijkt dat een bekende charismatische politicus indertijd op het vliegveld aanwezig was. Van alle kanten wordt Karen Pirie tegengewerkt. Iemand probeert haar zelfs te vermoorden.

Koop bij bol.com

 

Onderuitgehaald – Loes den Hollander

Het gezin Fortuin, vader Fokke en dochters Wieke en Sigrid, heeft al zware stormen moeten doorstaan als Freddy, de tweede vrouw van Fokke en de stiefmoeder van zijn dochters, verdrinkt in het zwembad bij hun vakantiehuis. Ze maken de afspraak te zwijgen over de ware toedracht van het ongeluk. Maar zeven jaar na die verschrikkelijke nacht wordt duidelijk dat iemand die twijfelt aan hun verhaal de waarheid wil achterhalen. Ongeacht welke prijs daar voor betaald moet worden.

Koop bij bol.com

‘Loes den Hollander schrijft altijd makkelijke weg te lezen literaire thrillers. Ook dit boek zal dan heerlijk zijn om even tot rust te komen met een spannend boek’

 

Wie niet weg is – M.J. Arlidge

Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtzaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.
Maar dan wordt er een verminkt lichaam in de cel naast die van haar gevonden en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt…

Koop bij bol.com

‘Al is dit deel 6 (en ik heb de andere boeken met veel spanning gelezen), de boeken zijn ook afzonderlijk van elkaar te lezen. In alle delen kun je een scherp verhaal lezen met een climax die je als lezer niet ziet aankomen’

Vakliteratuur

De afgelopen periode is er weer nieuwe vakliteratuur uitgegeven door verschillende uitgeverijen. Ik deel je graag mijn tips die op mijn t0-read lijstje komen:

Diversiteit in de school – David Mitchell

David Mitchell schreef dit prikkelende boek om (aankomende) leraren te helpen effectief les te geven aan een grote verscheidenheid aan leerlingen. Om beter onderwijs te geven aan álle leerlingen, analyseerde hij de beste strategieën.

Verkrijgbaar bij  Uitgeverij Pica

 

 

Elke les telt – 6 principes voor effectief leren en lesgeven – Shaun Allisson/ Andy Tharby

In dit boek beschrijven Shaun Allison en Andy Tharby helder en stapsgewijs zes belangrijke basisprincipes voor een goede les.  Bij de principes – die alle gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek – krijgt de lezer vele praktische, effectieve strategieën om direct mee aan de slag te gaan.

 

 

Lees jij ook zo graag boeken?
Zelf lees ik graag romans, chicklits en literaire thrillers.
Op Goodreads verzamel ik het overzicht met gelezen boeken en mijn to-readlijstje.

Volg je mij al?

 

 

In deze blogpost zijn affliate links te vinden. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimair

Vorig artikelWeek van de opvoeding: Buiten de lijntjes?!
Volgend artikelvijf tips voor regenachtige dagen
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in