Moederdag

moederdagKnutselen voor moederdag?  
Hier kun je verschillende voorbeelden van knutsels vinden waar je moeder mee kunt verrassen!

Fotolijstje

Maak van elke leerling een foto. Leerlingen kunnen soms ook van elkaar foto’s maken. Trek de bloemvormen over papier met een soort fleecelaagje of op vilt. Knip nu de vormen uit.
Maak een lijst van 4  latjes verstek gezaagd of teken op karton een  fotolijst 2x per leerling.
Bij één van de 2 snij je in het midden het formaat van de foto weg.
Je kunt de foto gewoon opplakken, maar je kunt de foto ook in de vorm van een hart knippen. Plak nu op de schilderijrand de bloemen.

Cadeaudoosje met zeep voor moeder
Versier de buitenkant en aan de binnenkant de bodem van het cadeaudoosje. Trek de vorm over op dik karton. Knip nu de vorm uit. Vouw de randen om.
Maak gaatjes aan de bovenkant van het cadeaudoosje. Doe door de gaatjes een klein lintje. Stop het zeepje in het doosje en maak met het lintje het doosje dicht.
Maak met crepepapier een grote bloem en maak deze vast aan het lintje.

Zeepje in zakdoek
Je kunt hier kiezen om het zeepje te versieren of de zakdoek.
Laat de kinderen de zakdoek versieren met textielstiften. Laat ze vooraf bedenken wat ze willen gaan tekenen of teken vooraf een plaatje op het zakdoek.
De leerlingen kunnen de plaatjes dan inkleuren. Op het zeepje kun je stukjes papier plakken of een foto. Plak dit op met sterke lijm.
Strijk hierna een laagje vernis/boeklon hierover. Laat het nu drogen. Verpak het zeepje in de zakdoek en doe hierna cadeauplastic om.

Kabouter Pollepel
Laat een pollepel versieren tot kabouter of een ander figuur. Schrijf op de pollepel:  Mijn mama is de beste kokkin!

Een ruikertje voor jou: omdat ik van je hou!

Verf een PVC buisje groen en maak hier de steel van. Knip blaadjes uit papier en plak deze met sterke lijm op het geverfde buisje.
Knip stukjes stof uit en week het in textielverharder. Maak een foto van de leerling. Verzamel proefmonstertjes (zeepjes, bodylotion, douchegel)
Versier de proefmonstertjes. Plak de foto op het proefmonstertje. Maak de bloem van de hardgeworden stukjes textiel. Maak de proefmonster vast met ijzerdraad
of met sterke lijm. Verbind de bloem met ijzerdraad en haal dit door het PVC buisje. Draai de bloem in doorzichtig plastic.
Maak het folie onderaan vast met een strik van lint

Een ruikertje omdat ik van je hou (2)
Verf wijnflessen zwart met verf op waterbasis. Laat de kinderen de met spijkers en accrylverf de flessen versieren. Zet houten stokjes in potjes met groene ecoline, zodat de steeltjes groen kleuren. Scheur de beker(tjes) zodat er blaadjes ontstaan. Plak in het midden van de bloem een geel rondje (geel huishouddoekje). De bloem kun je op verschillende manieren bevestigen op de steel.
Inpakken met vloeipapier in lengte gesneden en plastic eromheen.  Label om er aan te hangen.

 

Bekijk mijn pinterestboard voor meer ideetjes