Moederdag

Op deze pagina kun je alle eerder verschenen lestips en materialen rond moederdag vinden. Ik hoop je zo veel inspiratie te geven hoe je op school en thuis aandacht kunt besteden aan moederdag.

Mijn hart geef ik jou!

moederdaghart

Met een aantal basicmaterialen waarvan er grotendeels in elk huis terug te vinden zijn, maak je dit fantastische hart. In mijn blog beschrijf en kun je zien hoe je dit maakt. Elke vrouw kun je met dit moederdag hart verrassen!

Een vaas met bloemen

moederdag knutselen

Haal een aantal droogbloemen in huis, knutsel deze vaas en geef je moeder een mooie vaas met bloemen! Dit keer een bos bloemen die het langer blijft staan, dan alleen de dagen rond moederdag.

Moederdagontbijt

Met een ontbijt verras je je moeder altijd. Het gaat natuurlijk niet alleen om het lekkers, maar ook om de aankleding.
Hier maak jij er een complete verrasing van! Een overheerlijk en versierde moederdagontbijt door jou. Als dat geen leuke verrassing is?

Een ruikertje voor jou!

Verf een PVC buisje groen en maak hier de steel van. Knip blaadjes uit papier en plak deze met sterke lijm op het geverfde buisje.
Knip stukjes stof uit en week het in textielverharder. Maak een foto van de leerling. Verzamel proefmonstertjes (zeepjes, bodylotion, douchegel)
Versier de proefmonstertjes. Plak de foto op het proefmonstertje. Maak de bloem van de hardgeworden stukjes textiel. Maak de proefmonster vast met ijzerdraad
of met sterke lijm. Verbind de bloem met ijzerdraad en haal dit door het PVC buisje. Draai de bloem in doorzichtig plastic.
Maak het folie onderaan vast met een strik van lint

Fotolijstje

Maak van elke leerling een foto. Leerlingen kunnen soms ook van elkaar foto’s maken. Trek de bloemvormen over papier met een soort fleecelaagje of op vilt. Knip nu de vormen uit.
Maak een lijst van 4  latjes verstek gezaagd of teken op karton een  fotolijst 2x per leerling.
Bij één van de 2 snij je in het midden het formaat van de foto weg.
Je kunt de foto gewoon opplakken, maar je kunt de foto ook in de vorm van een hart knippen. Plak nu op de schilderijrand de bloemen.

Cadeaudoosje met zeep voor moeder
Versier de buitenkant en aan de binnenkant de bodem van het cadeaudoosje. Trek de vorm over op dik karton. Knip nu de vorm uit. Vouw de randen om.
Maak gaatjes aan de bovenkant van het cadeaudoosje. Doe door de gaatjes een klein lintje. Stop het zeepje in het doosje en maak met het lintje het doosje dicht.
Maak met crepepapier een grote bloem en maak deze vast aan het lintje.

Zeepje in zakdoek
Je kunt hier kiezen om het zeepje te versieren of de zakdoek.
Laat de kinderen de zakdoek versieren met textielstiften. Laat ze vooraf bedenken wat ze willen gaan tekenen of teken vooraf een plaatje op het zakdoek.
De leerlingen kunnen de plaatjes dan inkleuren. Op het zeepje kun je stukjes papier plakken of een foto. Plak dit op met sterke lijm.
Strijk hierna een laagje vernis/boeklon hierover. Laat het nu drogen. Verpak het zeepje in de zakdoek en doe hierna cadeauplastic om.

Een ruikertje omdat ik van je hou (2)
Verf wijnflessen zwart met verf op waterbasis. Laat de kinderen de met spijkers en accrylverf de flessen versieren. Zet houten stokjes in potjes met groene ecoline, zodat de steeltjes groen kleuren. Scheur de beker(tjes) zodat er blaadjes ontstaan. Plak in het midden van de bloem een geel rondje (geel huishouddoekje). De bloem kun je op verschillende manieren bevestigen op de steel.
Inpakken met vloeipapier in lengte gesneden en plastic eromheen.  Label om er aan te hangen.

Bekijk mijn pinterestboard voor meer ideetjes