Mijn week… #1

0
1476
mijn week...

Na een goede blogstart van dit schooljaar is het de afgelopen week vanaf mijn kant erg rustig. Gelukkig zie ik dat jullie alle materialen en informatie nog wel kunnen vinden.  In mijn week probeer ik je een stukje inzicht te geven in mijn leven en mijn bezigheden. 

Nieuwe projecten

Ik vind het nog steeds heerlijk om projecten uit te denken en materialen te maken.  Ik vind het als leerkracht dan ook heerlijk om weer een nieuw onderwerp in de klas uit te werken.
Maar inmiddels zijn er bijna 2 nieuwe projecten achter de rug en ben ik nog niet klaar met het verwerken op mijn website. Het eerste project gaat over rupsen en vlinders en ook daar heb ik natuurlijk met plezier weer nieuwe materialen bij gemaakt.  Daarnaast heb ik de afgelopen weken hard gewerkt om een nieuw project voor de Kleuteruniversiteit te schrijven.

Het tweede project moet nog helemaal uitgewerkt worden, dus dit hou ik nog even geheim. Het heeft in ieder geval met de herfst te maken. Ik heb veel ideeen en voor mijn gevoel soms te kort tijd omdat ik alles wil doen. Ik denk dat ik daarom dit jaar wat minder nieuwe materialen maak.  Ik heb wel een plannetje in mijn hoofd om voor kerst aan de slag te gaan…..

Aan de studie

De afgelopen schoolweken zijn lekker druk. Naast alle werkzaamheden die voor elke leerkracht hetzelfde zijn (voorbereidingen van lessen, bijzondere activiteiten organiseren en de administratie bijhouden) heb ik als ib’er een drukke, maar leerzame novembermaand.  Hoe ik het voor elkaar krijg weet ik niet, maar deze maand heb ik wel heel veel cursusdagen gepland staan. Zo heb ik een 2 daagse cursus gevolgd voor aandachtsfuctionaris kindermishandeling & huiselijk geweld.  Dagen vol informatie, maar ook dagen waar je ook wel stilgezet wordt bij wat jij ‘gewoon’ vindt.  Daarnaast volg ik vanaf de start van dit schooljaar de cursus ‘coachen van leraren’  Deze maand weer een woensdagmiddag, maar hier voel ik mij echt groeien in de rol van coach. Daarnaast had ik mij aan het begin van het schooljaar opgegeven voor de cursusmiddag ‘Emotionele verwaarlozing’  en een verdiepingscursus voor het schrijven van een OPP in Parnassys.   Geweldig dat dit georganiseerd wordt en dat mijn werkgever ook de mogelijkheid biedt om verder te groeien. Maar is het wel wat veel deze maand en ga ik dus thuis nog even aan de slag.

 
De feestdagen komen dichterbij

Het is alweer november en ik besef mij heel goed dat het zo december is.
Naast de ‘gewone’ feestdagen mag ik ook de verjaardagen van mijn twee neefjes vieren. En één van mijn neefjes hoop ik ook nog te verrassen met een leuke taart.
Opeens krijg ik last van leuke najaarsstress;  er moet nog zoveel geregeld worden?!  Op zoek naar nieuwe leuke kerstkaarten, een nieuwe feestjurk, cadeautjes kopen voor de sinterklaasviering en voor de verjaardagen.
Overigens kun je hier al leuke materialen vinden voor Sinterklaas  en voor Kerst

En af en toe….

heb ik tijdens deze wintermaanden ook gewoon even geen energie of weinig zin om iets te doen. De bank en een tv programma/boek is dan voldoende om even weer extra energie op te laden tijdens deze drukke periode op school en tijdens de wintermaanden. Deze knusse gezelligheid vind ik ook weer heerlijk. Elk jaargetijde heeft weer zijn charmes.
Uitgelichte afbeelding: Pixabay

In deze blogpost zijn affliate links te vinden. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn disclaimair

Vorig artikelHoe ik in de wintertijd ‘s ochtends uitgerust wakker kan worden…
Volgend artikelDe tijd van het jaar, dus bakken maar!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in