Luuk en Lotje zijn twee peuters die de seizoenen ontdekken. In het prentenboek van vandaag ontdekken ze de winter. Met de winter voor de boeg blik alvast vooruit op een nieuw seizoen!

Over Luuk & Lotje – Het is winter!


Luuk & Lotje – Het is winter!
Auteur: Ruth Wielockx
Pagina’s: 18
Uitgeverij:  Clavis
Geschikt voor:  2- 4 jaar

Koop bij bol.com

Over het boek

In dit prentenboek staat het beleven van de winter met al zijn natuurlijke details voorop. Luuk & Lotje komen dus niet alleen in aanraking met sneeuw, maar ook ijs en kou komen aan bod. Op de bladzijden worden Luuk & Lotje duidelijk zichtbaar gemaakt en zijn alle details ter ondersteuning van het verhaal. Overbodige details zijn weggelaten. De kleuren zijn afgestemd op het jaargetijde. De gladde, harde bladzijden zorgen ervoor dat de bladzijden goed om te slaan zijn, maar ook makkelijk om vuiligheden te verwijderen.

 

 

Mijn mening

Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met Ruth Wielockx en haar prachtige verhalen en tekeningen. Dit is alleen al een reden om het boek aan te schaffen voor de peuter. In de tekeningen brengt ze veel details aan die echt passen bij de jaargetijden. Door de seizoensveranderingen in dit boek naar voren te brengen leert de peuter de wereld om zich heen kennen. Wel vind ik dat sneeuw wel veel aan de orde is in het boek, terwijl we de laatste jaren vaak al blij moeten zijn wanneer we een dag wat sneeuw hebben. Daarnaast brengt ze veel andere items aan de orde:  koud zijn, de natuur en winterkleding.

Door de keuze van een jongen en meisje is het voor elke peuter herkenbaar en komt het samen spelen aan de orde. Het verhaal is prima afgestemd op de peuter. De afbeeldingen zou je ook nog kunnen gebruiken bij een jonge kleuter.  Dit prentenboek past bij elk project over de winter!

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in