8 tips voor een low-budget sintversiering in de klas

1
4882
Low-budget de klas versieren

tips voor low budget sintversiering

Als jarenlange invaller had ik weinig of geen bemoeienis over de sintversiering in de klas.  Elke leerkracht wil graag een gezellige sinterklaassfeer in de klas. Maar hoe bereik je dit?  Ontdek hier hoe jij op een low-budgetmanier je klas (of huis 😉  kunt versieren.
 

1.  Hang een low-budget slinger in de klas

De feestslingers zijn natuurlijk in verschillende winkels verkrijgbaar. Maar waarom geen zelfgemaakte slinger maken?   Er zijn verschillende vlaggetjes van Sint en Piet te vinden op het web. Druk deze dubbelzijdig af.   Laat de leerlingen hun creativiteit hierop uitleven.   Maak de vlaggetjes vast aan een cadeaulintje.

2.  Ga eens op pad zonder portomonnee…

Niet alles hoeft wat te kosten.  Ga eens na de sintperiode (of vooraf) bij de landelijk bekende warenhuizen of winkels langs.  Ze gebruiken veel promotiemateriaal in de winkels en etalages. Aan het eind van de sinterklaasperiode gaat dit allemaal weg en in de klas is dit nog goed te gebruiken.
(@jufinger)

3.  Een grote pakjesboot

Beplak het raam met papier en maak er een groot pakjesboot van.   Het geeft direct een gezellige sfeer en het geeft een leuke invulling aan de evt. kale ramen.
(@digifemke)

4.  Shoppingtime!

Breng eens een bezoekje aan de Action, Xenos, Wibra, Zeeman en Hema.  Dit zijn toch de winkels met materiaal om iets goed te kunnen decoreren. Elk jaar een ander aanbod maar meestal met een leuk klein prijsje.

5.  Aan de slag met jutezakken en papier

20131120_151702

Het is wel handig als je een beetje creatief bent. Want met papier en jutezakken kom je al ver.  Voor een euro kun je op verschillende plekken aan jutezakken komen.  Knip/scheur deze in repen en versier er de klas mee.  Een voorbeeld:  draai dit om een tak heen en hang er sintspulletjes aan.  Leuke versiering voor aan het plafond of voor het raam.  Hang er bijv. chocoladeletters aan.  Natuurlijk geen echte, maar de door jou uitgeknipte papieren chocoladeletters.   Wanneer je goed zoekt kun je meestal een aantal rollen cadeaupapier scoren.  Verpak kosteloos materiaal dat thuis overblijft in met dit cadeaupapier en je hebt de leukste cadeautjes om mee te versieren.

6.  Inspiratie

Wanneer ik inspiratie zeg, zullen er veel direct denken aan pinterest of welke.   2 prachtige sites boordevol informatie, decoratievoorbeelden en tips voor het maken. Hier zie je bijv. mijn sinterklaasboard. Wat veel mensen niet weten is dat er op facebook hele creatieve groepen zijn.  Deze delen met elkaar de mooiste dingen.  Mijn favoriete groepen zijn:   be creative with Action en  Low-Budget creatief. Hier komen zoveel voorbeelden en voordelige tips langs dat je zeker lid moet worden.

7. Maak een thematafel

Wanneer je altijd al een thematafel hebt, dan weet je het wel.  In elke klas waar je een thematafel hebt, gaan de ogen van iedereen die binnenkomt direct naar de thematafel. Je kunt de thematafel op verschillende manieren inrichten.   Je kunt er bijv. voor kiezen om een thematafel te maken zodat kinderen er echt mee kunnen spelen. Je kunt er ook alle materialen rond het thema bij elkaar verzamelen.  Dit is dan een centraal punt met alle materialen.

8.  Zet de kids aan het werk

En dan bedoel ik niet perse dat jij moet knutselen.  Laat de kinderen zelf voor de versiering zorgen. Laat de leerlingen de ramen beschilderen, laat ze een aantal knutsels maken en hang dit op een goed zichtbare manier op.  In ieder geval zorg voor een leuke aankleding en met een aantal stoffen en met knutsels van de kinderen kom je al ver.

9.  ?
Wat is jouw tip?   Vul hem als reactie hieronder in en misschien zorg jij wel voor de volgende tip.

 

Veel versierplezier allemaal!

 

 

 

 

Vorig artikelPoster van de dagdelen
Volgend artikelDramastuk n.a.v. het boek ‘2 stoute pietjes’
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in