Social media vind ik geweldig.  Zo kun je mij o.a. vinden op facebook, twitter, google+, instagram.
Gelukkig ben ik niet alleen te vinden op social media (het zou dan niet zo ‘social’ zijn) en volg ik ontzettend veel mensen, bedrijven, instellingen of onderwijsmensen.  Ik lees dan groot al het onderwijsnieuws bij.    Toch zijn er een aantal toppers voor mij, die ik graag met je deel:

facebook_logo

Top 5  facebookpagina’s

1.  Dyslexie express

Dyslexie express deelt regelmatig foto’s om je te inspireren.  Ze richten zich op lezen en leesbevordering en geven materiaaltips waarmee je in de klas aan de slag kunt.

 2.  Kleuterwereld

In deze groep verzamelen zich allemaal kleuterjuffen en meesters die  ideeen willen delen, maar ook de mogelijkheid zien om met de verschillende juffen en meesters na te denken over echte ‘kleuteronderwerpen’

 3. Kleuteronderwijs met Hart en Ziel

Deze pagina kun je vergelijken met ‘Kleuterwereld’  maar hier verzamelen Belgische kleuterjuffen en meesters zich.  Het kleuteronderwijs in Nederland en Belgie verschilt nogal wat, maar hier kun je

 4. De leukste kinderboeken

Geeft je informatie over de boekenwereld:  nieuwe uitgaven, prijzen en onderscheidingen, je kunt boeken winnen kortom:  wanneer je op de hoogte wil zijn van alles wat er maar leeft in (prenten)boekenwereld!
Je kunt de pagina hier vinden.

5. Kleuteruniversiteit

Verschillende auteurs maken voor de kleuteruniversiteit projecten rondom een prentenboek en verschillende digibordlessen.  Regelmatig ontvang je nieuws over de inspiratiedagen (zeker de moeite waard!) en nieuwe projecten.

 twitter logo

Following top 5

Oke, ik heb er echt mijn best voor gedaan om een top 5 te maken, maar zoals je kunt zien is dit niet gelukt.  Deze mensen moet je echt volgen. Met veel interesse lees ik alle tweets van:

1. @tipsvoordeklas

Elke dag één tweet maar wel een tweet vol inspiratie.  Een afbeelding of tekst met een link naar een site.  Elke dag ontdek je wat andere enthousiaste juffen en meesters hebben bedacht om meer uit de leerling te kunnen halen.   Laat je ook inspireren!

2. @invaltips

Als voormalig invaller heb ik wat minder aan de tips, maar door mijn ervaringen met invallen hebben invallers een plekje in mijn hart. Invallers moeten veel zelf uitzoeken en Hetty helpt je met tips (en cursussen) om je te laten groeien als invaller.

3. @leesleontine

Mijn interesse ligt bij lezen en woordenschat.  Als leescoordinator en Remedial Teacher deelt Leontine veel tips voor het leesonderwijs en leesbevordering.

4. @LogoVrijenburg

Logopediepraktijk Vrijenburg uit Barendrecht deelt (les) tips voor het stimuleren van de spraak- en taalontwikkeling.   Er is aandacht voor het lezen, woordenschat en communicatie.   Veel bruikbare tips en zeker goed te gebruiken in het onderwijs.

5. @soebar

Op Soebar.nl kun je verschillende artikelen vinden die te maken hebben met de opvoeding van kinderen tot 0-12 jaar, maar ook richten ze zich op onderwijs en voeding. Verschillende auteurs schrijven voor Soebar.nl

6. @leesletters

Leesletters biedt materialen aan die gericht zijn op de taal/leesontwikkeling van leerlingen.  Wanneer ik de producten bekijken op de bijbehorende site dan word ik hebberig.  Wat een prachtige producten waarmee je spelend kunt leren, maar ook materialen waarmee je leren lezen nog een beetje extra flair kunt geven.

7. @lhumme

Linda Humme deelt en test veel ICT materialen.  Van gebruikerssoftware tot apps.  Op haar yurls heeft ze een verzameling links met digitaal lesmateriaal wat goed in te zetten is in de ‘gewone lessen’

instagram-logo

instagram smiles

Op instagram volg ik een aantal onderwijscollega’s.  Zelf ben ik net gestart met instagram maar een foto spreekt boekdelen.  Ik laat me graag inspireren door:

1. Gewoon Marieke

Gewoon Marieke is niet op het onderwijs gericht, maar ze deelt veel creatieve ideeen waar ik soms gebruik van maak in het onderwijs.

 

2. mama Maike

Juf Maike kennen we allemaal, maar de juf is nu ook mama.   Op haar instagram deelt ze pictures van haar schat, maar tussendoor kom je ook pictures tegen rond onderwijs en boeken.

 

Instagram ben ik nog aan het ontdekken, dus ik ben benieuwd naar jouw tips!  Wie moet ik echt volgen voor leuke inspirerende foto’s over onderwijs?

YouTube-logo-full_color

 Top 3:  Youtube

1.  Mijn superkracht

Mijn superkracht laat zien dat RT ook met zijn tijd meegaat. Annemieke deelt instructiefilmpjes die te gebruiken zijn bij de lesstof.

 

2. MeesterMichael.nu

Zijn leuke, maar leerzame filmpjes zijn erg leuk gemaakt. Refreintjes zijn voor iedereen mee te zingen en alles heeft een leuke aankleding.

 

3. Taken van groep 2 – Meester Sander

Door dit kanaal werd ik geinspireerd en heb ik plannen om zelf instructiefilmpjes te gaan maken.  Uitleg van de taken voor de leerlingen.

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in