Leven met een filter?!

0
795
leven met een filter

Op de momenten dat ik niet werk, niet voor het huishouden of anderen zorg en ik even tijd voor mijzelf heb, ga ik graag hardlopen of wandelen. Dit geeft mij tijd om over alles wat aan bod komt na te denken. Zo kom ik vaak op ideeen of kan ik mijn ideeen net even wat optimaliseren en is dat waar ik net op zat te wachten. Maar ook denk ik vaak na over hoe ik mij zou willen ontwikkelen. Vandaag deel ik dit met je:

 

Wat is een foto zonder filter?

Op een mooie zomerdag ga ik met mijn camera op pad om de prachtige natuurkiekjes die ik graag tijdens mijn hardlooprondje had willen maken te maken. Met mijn camera probeer ik de mooiste, simpelste natuurcompositities vast te leggen. Als ik even verder wandel bedenk ik mij dat een filtertje erover wel mooi is zodat je de pefecte foto krijg.

Inmiddels besef ik mij ook dat dit de laatste jaren gegroeid is. Het startte met een filter over foto’s, maar is inmiddels alles wat we delen niet gefilterd? De foto’s passen we aan zodat het perfect lijkt, maar welk beeld laten we dan zien?  Zelf zorg ik ook voor een filtering op mijn socials: ik kies bewust uit wat ik deel en dus wat ook niet. Die keuze maak ik ook op mijn prive socials: welke mensen ik toevoeg als vriend, welke hoogte- en dieptepunten ik deel.  Op mijn Juf Anja-socials kies ik ervoor om mijn priveleven nauwelijks te tonen. Op mijn website zijn vooral schoolgerelateerde blogs te vinden en geen foto waar ik herkenbaar ben. Maar zo breng ik zelf toch ook een filter aan?

leven met een filter

Een filter voor prikkels

In de klas merk ik juist dat de filter voor mij zo belangrijk is. Mijn filter zou dan juist wel wat meer mogen filteren. Wat anderen niet zien is dat mijn enthousiasme en met een energie van 200% het soms wel eens moeilijk maken. Aan het eind van een schooldag blijken er toch wel veel prikkels binnen gekomen te zijn en heb ik even de tijd en rust nodig om alles te verwerken en tot rust te komen.

Een filter hoeft niet altijd negatief te zijn..

Leven met een filter; het doel erachter kan verschillen en daardoor kan een filter positief of een negatieve draai geven. Maar laten we elkaars keuzes respecteren en onze eigen grenzen daarin kennen. Ik kan je alleen maar het advies geven om hierin bewuste keuzes te maken bij wat voor jou belangrijk is.

 

 

Vorig artikel5x materialen waar je niet zonder kunt bij de bewegend leerlessen
Volgend artikelBewegend leren lezen met de piraten!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in