Lesmateriaal ziek zijn: Behandel je knuffel

0
1084
verzorg je knuffeldier

Tijdens de projecten dierendokter en/of ziek zijn kan het een uitdaging zijn om elkaar te behandelen of jezelf te laten behandelen. De knuffel is een veilig en vertrouwd en zo kun je oefenen met het behandelen van een patiënt. Dit lesmateriaal ziek zijn is dan prima tijdens het project ziek zijn of tijdens dierendag in te zetten.

de knuffelbeer als patiënt

Zoals ik al aangaf is de knuffelbeer de beste vriend. En wie wil er zijn knuffelbeer niet verzorgen wanneer hij ziek is?
De activiteit van vandaag geeft de kinderen de mogelijkheid om spelenderwijs te oefenen met het behandelen van een patient. De activiteit is in te zetten tijdens een inloop of speel-werkles. Natuurlijk kun je dit ook een onderdeel ook aanbieden in een speelhoek.

Benodigde materialen voor de behandelingen

Deze materialen gebruik je bij deze activiteit:

  • papje van witte verf en waspoeder of druppel wasmiddel = gips
  • pleisters
  • doorzichte vloeistof = ontsmettingsmiddel
  • gaasje en leukoplast
  • bijlage met knuffeldier en vergroot dit tot A3 formaat.

Lamineer deze bijlage.

  • mondkapje, haarnetje en een paar plastic handschoenen per kind.
  • pincet

Spelaanpak van behandeling van zieke knuffelbeer

Laat de kinderen de knuffeldier de wonden en breuken van het knuffeldier verzorgen.

Besteed in eerste instantie aandacht aan de hygiene en laat de kinderen een hoofdnetje, mondkapje en plastic handschoenen dragen.

Hierna kunnen de kinderen het knuffeldier behandelen. Dit doen ze door de kinderen om lichaamsdelen te gipsen door met een kwast het papje op de lichaamsdelen te smeren.De wonden worden verzorgen de kinderen door de wonden te ontsmetten met een wattenstaafje en vloeistof en hierna dekken ze dit af met een pleister. Bij een grotere wond kunnen ze met een pincet het gaasje op de wond leggen en dit met leukoplast vastplakken.

–> Hou er rekening mee dat het papje op termijn wel zal opdrogen. Je kunt dan het papje van de gelamineerde kaarten afschrapen of verwijderen door het weer vochtig te maken.

Download het lesmateriaal ziek zijn

–> Ben je op zoek naar meer lesmateriaal rond ziek zijn? Bekijk dan deze verzamelpagina eens.

Vorig artikelPietendiploma
Volgend artikelEen kerstkaart voor een ander
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in