Kleikaarten ‘een mond vol tanden’

0
764
lesmateriaal tandarts

Kleikaarten is een lesmateriaal dat ik graag inzet bij verschillende projecten. Bij het ontwikkelen van lesmateriaal tandarts was ik dan ook op zoek hoe ik juist ook de zintuigelijke ontwikkeling en fijne motoriek kan stimuleren. Natuurlijk oefen je met het tanden poetsen dit al, maar soms wil je dit ook op een zelfstandigere manier. Dit lesmateriaal tandarts is hier zeer geschikt voor!

Lesmateriaal rond de tandarts

Deze kleikaarten zijn in te zetten bij een project (of themadag) over de tandarts of gebitsverzorging. De kinderen kunnen over het algemeen zelfstandig aan de slag met kleikaarten en hebben hier minimale begeleiding bij nodig. Tijdens dit project staat niet alleen gebitsverzorging centraal, maar ook de noodzaak van het poetsen. En dat dit van invloed is op het voorkomen van narigheden.

Zo ga je aan de slag met deze kleikaarten tandarts

Bij deze kleikaarten heb je verschillende mogelijkheden:

  • Vorm zelf tanden en vul de mond met tanden
  • Vul de tanden in de mond op

Deze kleikaarten geven ook ruimte om creativiteit los te laten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een laag je lippenstift toevoegen, het poetsen van de tanden, verschillende kleuren tanden (gepoetst of ongepoetst) toe te voegen of juist slotjes toevoegen. Zorg daarbij voor kleigereedschap zodat er ook gaatjes gevormd kunnen worden en deze mogelijk opgevuld kunnen worden. Ook kunnen kinderen bij elkaar ‘etensresten’ achter laten, zodat dit met een spiegeltje opgezocht kan worden en met een tandenborstel weggepoetst kan worden.

Materialen om mee aan het werk te gaan

De volgende materialen heb je nodig:

Daarnaast kun je witte, gele en zwarte klei aanbieden voor schone tanden, vervuilde tanden en gaatjes.

En een (oude) tandenborstel kan een leuke toevoegen aan het spel zijn.

–> Weet je dat er al veel kleikaarten zijn die passend zijn bij verschillende projecten? Bekijk hier het overzicht van de kleikaarten!

Vorig artikelWoordkaarten de tandarts
Volgend artikelTandarts spelletjes voor in de klas: Wie is het?
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in