Zo oefen je spelling en ontwerp je een fiets!

0
302
lesmateriaal fiets

Dat leren en bewegen samen gaat wist je misschien al. Alleen daarom kun je op deze website meerdere bewegend leeractiviteiten vinden. Soms moet leren ook op de klassikale manier en hier is niets mis mee. Toch is spelling niet alleen meer als inoefenen. Spelling oefen je ook door bewust bezig te zijn met wat je schrijft. En juist is dit lesmateriaal fiets geschikt voor. Om bewust te schrijven en rekening te houden met de spelling van alles wat je schrijft.

Bij dit lesmateriaal schrijf je over je ontwerp

Dat er veel verschillende soorten fietsen zijn, heb je al kunnen ontdekken bij de woordkaarten over de fiets. Bij het ontwerpen van deze woordkaarten bleef ik maar in aanraking komen met de verschillende fietsen. Voor ieder wat wils. Maar ondertussen blijven we maar doorontwikkelen. De fietsen van ca. 100 jaar geleden laten al zien hoeveel er door de jaren heen moderner, geavanceerder is en inmiddels zijn de fietsen van alle gemakken voorzien.

Zelf een fiets ontwerpen

Voor het ontwikkelen van een fiets heb je niet alleen een idee nodig, maar is er veel meer bij nodig. Naast een mooie schets, moet je ook beschrijven hoe jouw ontwerp tot een eindproduct moet komen. En juist daar komt de spellingsactiviteit bij kijken!

Download lesmateriaal fiets

Voor deze ontwerp- en schrijfsessie heb je onderstaande download nodig:

Begeleiding tijdens deze activiteit

De volgende tips kan ik geven bij deze activiteit:

  • Maak de kinderen bewust van dat de spelling belangrijk is voor anderen. Iemand moet precies kunnen lezen hoe je de fiets in elkaar zet. Laat de kinderen daarom eerst een proefversie schrijven. Geef feedback op de woorden die fout geschreven zijn en waarvan de spellingscategorie is aangeboden. Laat de kinderen hierna de definitieve versie schrijven.
  • Wanneer je met Staal werkt is goed om het noteren van de spellingscategorie te stimuleren.

–> Bekijk hier de verzamelpagina met al het lesmateriaal en lestips rond de fiets.

Vorig artikelWoordkaarten over de fiets
Volgend artikelWoordenschat stimuleren door fietsonderdelen te benoemen
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in