Feest vier je met deze letterknijpkaarten

0
379
lesmateriaal feest; letterknijpkaarten

We gaan nog even door met lesmateriaal feest die in te zetten zijn tijdens project feest of rond carnaval. Daarnaast zijn de feestelijke letterknijpkaarten natuurlijk ook in te zetten tijdens het spelcircuit op het letterfeest. Met de feestelijke letterknijpkaarten oefen je het luisteren naar klanken en dit koppelen aan het juiste teken. De kinderen ontdekken dat je zo woorden kunt vormen.

Zo zet je de letterknijpkaarten als lesmateriaal feest in!

Om met de letterknijpkaarten te werken gaan er wel wat voorbereidingen aan vooraf.

  • Schrijf op de uiteinde van het knijpgedeelte met een fineliner alle letters van het alfabet met daarbij de tweetekenklanken en de andere klanken zoals ch, ng, nk, sch.
  • print onderstaande download en lamineer de kaartjes.

Downloads

Zo werk je met de letterknijpkaarten!

Dit lesmateriaal feest is voor kinderen naar een korte instructie zelfstandig in te zetten. Dit materiaal is geschikt voor startende lezers in groep 2 of groep 3. De kinderen zeggen het woord hardop en luisteren naar de klanken die ze uitspreken. Ze zoeken de knijper met de daarbij behorende letter erbij. Ze knijpen deze vast aan de kaart op de plaats waar een punt staat. Soms staan er strepen. Dit betekent dat er sprake is van een tweetekenklank.

Variatietips:

  • Beginklank benoemen: vouw het kaartje dubbel. Het ene kind benoemt de afbeelding (of laat deze zien) en ander kind benoemt de klank en zoekt de bijbehorende knijper erbij. Kunnen de kinderen zo samen het woord vormen?
  • Geef de kinderen onderstaande lege kaartjes. Laat ze zelf een woord rond feest tekenen. Laat ze zelf met knijpers het woord vormen. Wanneer je de lege kaarten hebt gelamineerd kunnen zij ook met een whiteboardstift de punten tekenen of het woord op de kaart schrijven.

–> Voor meer feestelijk lesmateriaal voor project feest of carnaval kun je deze pagina bekijken met materiaal voor groep 1 t/m 4.

Vorig artikelSpeel -Wie is het?- in een feesteditie
Volgend artikelWoordkaarten kip en ei
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in