Lequ – geef de liefde voor het lezen door!-

0
1567
Lequ liefde voor lezen

Dat lezen leuk moet zijn weten veel leerkrachten. Maar het is wel heel verschillend van welke boeken jij enthousiast wordt. Soms ben je gewoon helemaal weg van een bepaald genre of misschien weet je gewoon nog niet welke boeken jij leuk vindt? Lequ helpt je het plezier te ontdekken (of te behouden) en om kennis te maken met nieuwe of verrassende titels!

Lequ liefde voor lezen

Liefde voor lezen

Vroeger heb ik de liefde voor lezen al snel ontdekt. Maar dit is niet voor ieder kind zo. Soms is gewoon nog niet het juiste boek voor dit kind gevonden. Lequ helpt de leerkracht om de liefde voor lezen over te brengen.  Want juist lezen zorgt voor:

 • een grotere woordenschat
 • een brede kijk op de wereld
 • betere taal- en leesvaardigheid

Hoe je deze liefde overbrengt?  Lequ | Maakt je wereld groter door je te laten zien hoe leuk lezen kan zijn. Voor zowel de midden- als de bovenbouw is er pakket in abbonementsvorm. 4x per jaar ontvang je een stimulerend pakket voor de kinderen en een leeskracht vol tips voor de leerkracht. Daarnaast kun je elk moment ook digitaal terecht.

Inhoud van Lequ pakket voor de middenbouw

Van uitgeverij ThiemeMeulenhoff ontving ik het middenbouwpakket. Hierin vond ik de volgende materialen:

 • 25 leesbladen voor de kinderen
 • een leerkrachtexemplaar vol tips
 • het bijbehorende boek ‘Bob popcorn’

Wanneer je een abbonement neemt, ontvang je 4x per jaar zo’n pakket voor €16 per leerling per jaar oftwel €4 per leerling per pakket. Dit is zeker betaalbaar vanuit het leesbevorderingsbudget.

leesbevordering middenbouw

Ook aan de leerkracht is gedacht. Bij alle pagina’s uit het leerlingengedeelte staan bijpassende boeken afgebeeld en staan er leesbevorderende tips. Deze leesbevorderende activiteiten zijn vaak zonder veel moeite organiseerbaar.  Erg leuk vond ik ook de tips bij het boek ‘Bob Popcorn’ Leuk om dit verhaal (dat zich gedeeltelijk ook afspeelt in de klas) tot leven te laten komen.

Wat ik zo fijn vindt aan dit Lequ pakket:

 • Verrassende activiteiten passend bij de boek.
 • Je krijgt het betreffende boek erbij geleverd.
 • Verschillende teksten die kinderen aanspreken
 • Een leuk en verrassend verhaal dat ook voor kinderen die wat moeilijker lezen makkelijk ‘wegleest’ omdat er ook veel afbeeldingen zijn.
 • De leesbladen zijn zowel klassikaal als individueel in te zetten. Afhankelijk van de onderwijsbehoeften van de kinderen zet ik het bij een groepje leerlingen individueel in, terwijl ik met een andere groep kinderen dit samen doe. En dit kan allemaal.
 • Alleen al de leesbladen zorgen ervoor dat de kinderen interesse krijgen in het verhaal.

Wat daarnaast nog verrassend is:

 • Ook online krijg je als leerkracht toegang tot Lequ. Samen met kinderen kun je op zoek gaan in de ‘digitale bibliotheek’ naar een boek wat het kind wel leuk lijkt. Twijfel je nog?  Dan beluister je gewoon de eerste pagina’s, zodat je het zeker weet of het iets voor jou is!  Als leerkracht vind ik dit ook wel erg leuk, omdat je zo ook eens op zoek kunt naar een ander voorleesboek!
 • In de leeskracht online kun je vakliteratuur (informatieve blogs) en lestips vinden die je zo kunt inzetten in de klas.
 • Het is in te zetten naast alle leesmethodes. Geen botsingen of belemmeringen maar elke dag een stukje leesplezier!

Wil jij kijken of dit ook iets voor jouw school is?  Je kunt nu een probeerpakket voor eenmalig €49,50 aanschaffen en dan zul je zien hoe je jouw klas enthousiast kunt maken voor het lezen. In het proefpakket zitten 25 leerlingbladen. Wanneer je een abbonement neemt, kun je het aantal van jouw klas doorgeven. Erg fijn!

Laat jouw (of die van jouw klas) ook online zien met #liefdevoorlezen

 

Deze blog is samenwerking gemaakt met Uitgeverij ThiemeMeulenhoff/ Leque -liefde voor lezen-

Vorig artikelMaak kennis met de superhelden van vroeger!
Volgend artikelEen Hubelino Pi knikkerbaan voor jong & oud!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in