Lente

Het is weer lente! De tijd dat de eerste voorjaarsbloemen zich weer laten zien, het gras begint te groeien, we bloesem in de bomen zien ontstaan en het moment dat alles weer begint te leven. Tijdens dit project besteden wij aandacht aan alle veranderingen in de natuur.

Andere bijpassende projectpagina’s:

Taal

Achtergronden verteltafel

verteltafel lente

Een verteltafel is een middel om de communicatie te stimuleren en waarbij aandacht voor woordenschat. Daarnaast zijn er nog zoveel meer ontwikkelingsgebieden die aangesproken worden. Om een verteltafel in te richten kun je goed de achtergronden in lentesfeer gebruiken, zodat het verhaal helemaal tot leven komt.

Woordenschat

Woordkaarten lente

woordkaarten lente

Woordkaarten zijn een basismiddel voor veel verschillende activiteiten om o.a. de woordenschat te stimuleren. Bekijk en lees hier alles over de woordkaarten en bijpassende woordenschatactiviteiten.

Prentenboeken

Mijn verhaallijn van een thema is op basis van een verhaal uit een prentenboek (of soms een combinatie van meerdere boeken):

Voor peuters kan ik de volgende prentenboeken aanraden:

Wereldorientatie

Kleikaarten voorjaarsbloemen

kleikaarten lente

Oefen met fijn motorische activiteiten en stimuleer de zintuigelijke ontwikkeling met deze kleikaarten met voorjaarsbloemen. Daarnaast is er alle ruimte en creativiteit om nog meer toe te voegen aan de kleikaarten.