Leesbingo worden wat je wil

0
3353

Dit jaar staat de kinderboekenweek 2021 in het teken van ‘worden wat je wil’ oftwel de keuze voor een beroep. Wanneer je een lijstje maakt zijn er zoveel beroepen en elk beroep heeft zijn eigen waarde voor de samenleving. Zonder elkaar waren we er niet. Een leesbingo is een geschikte leesbevorderingsactiviteit en dit keer dus passend bij de kinderboekenweek.

 

Een leesbingo daagt je uit tot het lezen van boeken!

Met een leesbingo komen de kinderen in aanraking met andere boeken dan je misschien normaal zou opzoeken. Kinderen ontdekken zo weer nieuwe verhalen.

Benodigdheden

Hoe gebruik je deze leesbingo over beroepen?

  • Deel bij de start van de kinderboekenweek de leesbingoblaadjes uit.
  • Maak een boekenplank/boekenhoek met verschillende titels passend bij de beroepen. Je kunt hierbij gebruik maken van onderstaande boekenlijst.
  • Geef de kinderen de hele periode de tijd om een verhaal te kiezen bij het beroep. Wanneer het boek uit is, kruizen ze de afbeelding van het beroep door.  Wanneer je dit wenst, kunnen de kinderen de titel hier ook onder schrijven.
  • Wanneer de bingo vol is, kunnen de kinderen de bingokaart inleveren voor een klein prijsje. Denk dan aan een leesbevorderende prijs zoals een boekenlegger of een mini-boekje.

Probeer de boekenlijst los te laten. Als een kind met een boek komt dat enigzins verbinding heeft met een restaurant en waarbij het beroep niet de hoofdrol heeft, is dit ook prima.

 

 

Veel leesplezier!

Vorig artikelb/d wisseling: visueel zichtbaar maken
Volgend artikelGooi een verhaal ‘worden wat je wil’
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in