Feestelijke leesbingo

0
20916
leesbingo feest

De kinderboekenweek van 2014 heeft als thema ‘feest’  En dat gaat we natuurlijk feestelijk vieren!
Tijdens de kinderboekenweek komt duidelijk naar voren wat het belang van lezen is en hierbij willen we ook graag het lezen stimuleren. Wist je overigens dat er een verzamelpagina is met allemaal feestelijke leermiddelen?

Feestleesbingo

Een leesbingo is een leesbevorderende activiteit. Door op een speciale manier te lezen (soms met opdrachten) worden de kinderen aangezet tot lezen. Bij verschillende thema’s zijn er al eerder leesbingo’s verschenen. Denk maar aan: herfst, beroepen, kerst , bij mij thuis en voor altijd jong.

Leesbingo feest: zo zet je deze leesbingo in!

Met deze leesbingo kun je elk feest vieren: of het nu een verjaardag of carnaval is? Ballonnen en taart horen erbij! Naast de feestelijke leesopdrachten natuurlijk. Je kunt deze leesbingo thuis laten uitvoeren, maar je kunt het ook tijdens de projectperiode op school laten uitvoeren. Hoe leuk is het feest als de kinderen er ook nog een ingepakt cadeautje mee kunnen verdienen?

Wat heb je nodig?

* feesttoeter
* versierselen
* potlood of stift
* gekopieerde feestleesbingo voor elke leerling
* feesthoedje

Hoe werkt deze feestleesbingo?

Kopieer de bingokaart voor elke leerling.  Elke keer wanneer een leerling een activiteit heeft uitgevoerd (of gestart heeft) mag hij/zij de ballon, vlaggetje of deel van de taart inkleuren. Je kunt een bepaald tijdstip afspreken wanneer je met de feestleesbingo werkt.
Maak er een feestelijke leesweek van!

Download de leesbingo feest

Dit materiaal maakt deel uit van een verzameling materialen rond project feest.

Vorig artikelLieve’kriebel’ rompertje
Volgend artikelAan de slag met stellen: gooi een feestverhaal!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in