Leesactiviteit kerst: lezen in kerststijl

0
1309
leesactiviteit kerst

Ook in de kersttijd blijven we natuurlijk oefenen met lezen. Deze leesactiviteit voor kerst is aantrekkelijk omdat het een leuk kersttintje heeft. De leesniveaus van de kinderen lopen mogelijk steeds meer uiteen. Deze leesbingo zorgt ervoor dat elk kind een kans op succes heeft en er plezier aan beleeft omdat er bingokaarten op niveau zijn.

Lezen, lezen en bingo!

De leesbingo is een manier om het lezen te bevorderen. Om deze reden geef ik rond de kerstvakantie een leesbingo mee naar huis. Maar bingo is een spel waar veel kinderen plezier aan beleven en juist de dagen voor kerst is het leuk om samen activiteiten te ondernemen, waar ik natuurlijk graag een educatief karakter aan geef.

Zo speel je de kersteditie van de leesbingo

Deze bingo is geschikt voor groep 3.
Print voor elk kind een bingoblad uit de download uit. Zorg ervoor dat elk kind kleurpotloden heeft om de kerstballen te kunnen kleuren. Zet de presentatie klaar op het bord. Laat de afbeelding zien en laat na ca. 5 seconden de volgende afbeelding zien. Wanneer de kinderen het woord hebben dat bij de afbeelding hoort, mogen zij de kerstbal met het woord kleuren. Wie heeft er als eerst een bingo gelezen?

Downloads

Download de bijbehorende materialen:

Leeg template

Wil je deze kersteditie van de leesbingo in een andere groep inzetten? Download dan een lege template van de kersteditie van deze leesbingo en voeg zelf de woorden toe.

Spelbeschrijving

Zet de presentatie aan. Ga niet te gehaast aan het werk, maar geef de kinderen de tijd om de afbeelding te zien en de woorden op hun blad te lezen. Hebben zij het bijpassende woord? Kleur dan de kerstbal met het woord.

  ..

  –> Deze leesactiviteit maakt deel uit van al het lesmateriaal rond kerst (rekenen, spelling en taal) en materiaal voor kerstviering en kerstdiner.

  Vorig artikelKerstplacemat voor de kinderen bij het kerstdiner
  Volgend artikelKleikaart nieuwjaar
  Juf Anja
  Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

  Laat een reactie achter

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier je naam in