Lees- en kookboek: Dreiging in Dertienhuizen

0
1542
Review Dreiging in Dertienhuizen

Een lees- en kookboek, en ook nog een kinderboek. Wat moeten we ons daar bij voorstellen? Dreiging in Dertienhuizen heeft het allemaal in zich… ben jij ook zo benieuwd naar mijn ervaringen?

Review Dreiging in Dertienhuizen

Dreiging in Dertienhuizen

Titel:  Dreiging in Dertienhuizen
Auteur: Mirjam v/d Zouw
Illustrator: Saskia Hesselbach
Aantal pagina’s: 132
ISBN: 9789402246520
Uitgeverij: Boekscout

Mirjam schreef dit spannende en mysterieuze verhaal voor haar dochter en combineerde elk hoofdstuk met een recept voor kinderen.

Dreiging in Dertienhuizen Mirjam v/d Zouw

Lezerservaring

Dit boek heb ik zelf gelezen, maar ook een stuk heb ik al voorgelezen aan de kinderen van mijn klas. Het verhaal start snel; in het eerste hoofdstuk worden er snel veel feiten over de hoofdpersoon. Het is een beetje een opsomming van allemaal weetjes. Het is niet direct een spannend intro van het verhaal; eerste hoofdstuk is vooral veel informatie over het leven van de hoofdpersoon. Het verhaal gaat wel snel, de hoofdstukken hadden wat mij betreft nog wat langer mogen zijn, zodat het verhaal meer uitgediept zou kunnen worden. De verhaallijn is namelijk erg leuk en spannend voor kinderen. Het is vertellend opgezet en af en toe zijn er interacties tussen de personen in het verhaal. Bij elk hoofdstuk is er een verwijzing naar een recept passend bij het verhaal. Deze recepten kun je op volgorde achterin het boek vinden. Bij elk recept kun je een prachtige foto vinden, dat het recept echt aantrekkelijk maakt. Soms vind ik het recept minder passen in het verhaal en had het wel weggelaten mogen worden, maar op andere momenten past het er goed bij.

De personages zijn leuk bedacht: de ‘nare tweeling’, de hoofdpersoon die herkenbaar is voor de jonge lezers, maar ook het leven in een dorpje komt bij mij erg herkenbaar over. Er zijn hele leuke spannende twists bedacht én het is gewoon een heel herkenbaar verhaal en zou zó nu kunnen gebeuren. Het verhaal is dus heel herkenbaar voor kinderen.

Dreiging in Dertienhuizen Mijam v/d Zouw

Mijn mening

Zoals ik al eerder schreef is het echt een hele leuke verhaallijn, maar mis ik soms de verdieping in het verhaal. Door elk hoofdstuk te verlengen en wat meer tijd te geven voor een volgende stuk informatie bouw je meer spanning op. Nu komt de informatie snel op je af als lezer. Het concept van lees- en kookboek is erg leuk. De illustraties zijn erg mooi: deze stijl past precies ook bij het verhaal. De recepten zijn leuke recepten voor kinderen en kunnen zo uitgevoerd worden.

Dit boek zou dan ook zeker een aanrader zijn voor thuis, een kinderclub of BSO groep om elke keer wat lekkers te bakken. Op de basisschool probeer ik ook regelmatig iets te bakken, maar elk recept uitvoeren gaat niet lukken. Toch is het wel een leuk verhaal om voor te lezen. De foto’s liet ik elke keer zien en dit bracht de kinderen in gesprek over lekker eten.
Wil je thuis met je kids aan de slag? Zeker doen! Elke avond het verhaal voorlezen en de volgende dag samen aan de kook/bak.  Dit boek geeft jullie dan ook veel gezellige uurtjes samen!

Vorig artikelZoektocht naar een herfst en wintergarderobe!
Volgend artikelDecemberchallenge #1: Mijn sintrecept!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in