Knijpkaarten feest

0
588
knijpkaarten feest

Knijpkaarten is één van de materialen die elk project wel ingezet wordt, dus natuurlijk ook bij project feest. Deze knijpkaarten vind ik zo geschikt omdat kinderen handelend zelfstandig bezig kunnen zijn en zo toch oefenen. Door het bij aan te passen tot het project waarover gewerkt wordt, sluit het helemaal aan. Dit is een korte activiteit dat je in kunt zetten bij werklessen en/of inloop.

Feestelijk tellen

Tijdens project feest probeer ik de activiteiten van betekenis te laten zijn, maar vind ik het ook fijn om spelmateriaal te hebben waar kinderen in het thema mee aan de slag kunnen gaan. Deze knijpkaarten zijn hiervoor er geschikt. Tellen is een vaardigheid wat je vooral veel moet oefenen. Vaak is het onbewust oefenen en soms is het doelgericht oefenen. Elke dag kom je op zoveel manieren in aanraking. En juist door te oefenen krijg je grip op de getallenrij en oefen met je telstrategieeën.

Zo zet je de knijpkaarten in

De knijpkaarten zijn goed in te zetten als zelfstandig oefenmateriaal net zoals bijv. ontwikkelingsmateriaal. Om dit materiaal heb je onderstaande download nodig en daarnaast knijpers. Om ze ook een beetje feestelijk te maken, kun je op de uiteinde van de knijper een glitterpompon plakken met dubbelzijdig plakband of alleslijm.

Materialen

Download onderstaande download. Knip en lamineer de knijpkaartjes voor veelvuldig gebruik.

Vorig artikelKleikaarten feest
Volgend artikelVerstuur verjaardagskaartjes of een feestkaart
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in