Kleikaarten; introductie

0
5486
kleikaart piraat

De kleikaarten zijn helemaal hip en hot!  Maar hoe werken kleikaarten en wat kun je er allemaal mee?  Lees daarover verder in dit bericht.

kleikaarten piraat

Kleikaarten;   wat zijn dat?

Kleikaarten is een gelamineerde kaart met daarop een plaat.  Bij deze platen kun je opdrachten geven.  Er zijn veel mogelijkheden waarover ik later meer schrijf.

Waarom kleikaarten?

Zelf vind ik het belangrijk dat leerlingen niet alleen leren met werkbladen maar ook actief aan de slag gaan met spelletjes.  In dit geval stimuleer je de ontluikende gecijferdheid, maar is er ook aandacht voor de fijne motoriek.  Maar het belangrijkste is toch wel dat de kinderen ontdekkend leren.

Voor wie zijn de kleikaarten geschikt?

In de kleuterklassen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van kleikaarten. Dit is natuurlijk fantastisch.  Maar deze kleikaarten zijn in groep 3 en hoger ook goed te gebruiken.   Hoe?  Dat vertel ik in dit bericht.

Wat heb je nodig?

Zoals de naam al zegt:   klei!   En dan zou het helemaal fijn zijn als je speelklei hebt in verschillende kleuren. Natuurlijk begrijp ik dat je dat niet op voorraad hebt, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf maken.  Juf Bianca vertelt je precies hoe je dit kunt maken.

Verder heb je veel lamineerfolie nodig. Want als je eenmaal met dit virus bent besmet zie je overal mogelijkheden in.  Elke kleikaart moet je lamineren zodat hij nog heel vaak te gebruiken is.

‘ Wat zou jij graag nog meer willen weten over de kleikaarten?’  Laat in een reactie jouw vraag achter en ik hoop hier een antwoord voor je op te kunnen geven.

 

 

 

En dan is het nu tijd om aan de slag te gaan!  En om echt alles uit de kleikaarten te halen, kun je hier verder lezen:      Kleikaarten;   alle mogelijkheden op een rij    of  Kleikaarten: alles op een rij.

 

 

Vorig artikelDigibordles winter: splitsen van 6
Volgend artikelKleikaarten: gesorteerd per project
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in