Kleikaarten project reizen

0
341
project reizen

De zomerperiode gaan we allemaal op reis. Iedereen zoekt een avontuur wat er bij hem of haar past. Zelf ben ik een echte reisliefhebber en heb ik dan ook veel mooie plekjes op de wereld mogen ontdekken. Maar de voorbereidingen van een reis vind ik altijd lastig. Want wat pak je nu in voor je reis? Ik ben altijd blij wanneer we onderweg zijn. Dan kan ik even alles achter laten en helemaal ontspannen. Tijdens het project reizen en vakantie gaat het over vervoersmiddelen en alle voorbereidingen en belevenissen tijdens een reis.

Pak je koffer in!

Je koffer inpakken: de inhoud van je koffer is erg afhankelijk van wat je bestemming is. Zoek je de warmte op of juist voor een frissere bestemming? Hier hou je qua kleding natuurlijk rekening mee met de inhoud van je koffer. Maar zelf heb ik er ook altijd behoefte aan om een paar persoonlijke spulletjes mee te nemen die eigen voelen. En welk kind kan er nu afscheid nemen van één of meerdere knuffels?

Ga je als volwassene aan de slag met een inpakchecklist, kinderen denken anders. Laat de kinderen met de onderstaande kleikaarten een bestemming kiezen. Gaan ze voor de belevenissen in de stad, genieten op het strand, lekkere banjeren in de natuur of voor een reis met de trein?

kleikaart project reizen

Vul de koffer zodat je de reis van je dromen kunt maken!

Welke reis er gekozen gaat worden, spulletjes gaan ermee. Laat de kinderen de koffer vullen. De voorwerpen maken ze met klei. Je kunt er nog een speels karakter aan geven en er een rekenactiviteit van maken, door de kinderen een bepaald aantal voorwerpen te laten meenemen. Dat maakt het net wat pittiger!

Met deze kleikaarten stimuleer je de zintuigelijke- en motorische ontwikkeling en kun je met de rekendobbelstenen er een uitdagendere activiteit van maken. Ook leuk als voorbereiding van de eigen vakantie!

Kleikaarten project reizen

Bovenstaande kleikaarten zijn de nieuwste versie. De eerdere versies kun je hier downloaden:

kleikaart:  ik ga op reis en neem mee (koffers met cijfers 1 t/m 10)
Kleikaart: vul de koffers (gekleurde versie)

–> Bekijk ook de verzamelpagina met alle materialen rond reizen en op vakantie gaan!

Vorig artikelWoordenschat stimuleren door fietsonderdelen te benoemen
Volgend artikelRekenen met eieren: het eierenspel
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in