Kerst kleuters: kleikaarten in thema kerst

0
12278
kleikaart kerst

De kerstperiode breekt weer aan. Mijn lesmateriaal probeer ik dan ook zoveel mogelijk te passen bij de belevingswereld van de kinderen. Zo ook deze kleikaart voor kerst kleuters. Kleikaarten zijn op veel verschillende manieren in te zetten én kun je bij elk project gebruiken. In deze blog kun je lezen hoe je kleikaarten inzet. Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag en genieten elke keer weer enorm. En dus ook deze kerstperiode! Met deze kleikaarten kerst kun je geweldig uitpakken en nu kun je lekker over de top de boom versieren! Daarnaast zijn er kleikaarten met cijfers en dobbelsteenstructuur, zodat je er nog een leuke rekenactiviteit van kunt maken. 

Verschillende activiteiten met kleikaarten kerst

Kerst, kleuters genieten hier enorm van. In de hele omgeving is er wel iets te merken van de kerstsfeer. Dus ontwerp een project rond kerst, waarbij je deze kleikaarten kunt gebruiken als een zelfstandige werkactiviteit:

kerst kleuters

dit kun je met deze kerst kleikaarten doen!

– Hang evenveel ballen in de boom als het cijfer aangeeft
– Haal een bal uit de boom: hoeveel hangen er nu nog in?  (eventueel met klei het nieuwe cijfer maken)
– Hang een bal extra in de boom: hoeveel kerstballen hangen er nu in de boom?
– In welke boom hangen de meeste kerstballen?  In welke kerstboom minder?
– Een goede motoriek oefening is om kerstballen, een piek en de slingers te maken en deze op te hangen in de kerstboom.

Eventueel kun je gebruik maken van de dobbelstenen om meer/minder aan te bieden.

Benodigd materiaal 

kleikaart kerst

Kleikaarten met dobbelsteenstructuur

Deze kleikaarten zijn voor de jongste kleuters. De kinderen leren de dobbelsteenstructuur te herkennen en het juiste aantal te tellen.

Kleikaart met cijfers 1 t/m 10

Kleikaart met getallen 1 t/m 20

 

–> Deze kerstleesbingo is een onderdeel van alle kerstblogs met lesmateriaal (lezen, rekenen en spelling) en materiaal voor kerstdiner en kerstviering.

Vorig artikelSinterklaas knijpkaarten
Volgend artikel8 tips voor een low-budget kerstversiering!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in