Kleikaarten feest

0
690
kleikaarten feest

Bij elk project probeer ik in passend in het thema een kleikaart te ontwerpen. En natuurlijk hoort er bij het project feest ook een kleikaart. Eerder kon je er al één op mijn website online vinden, maar inmiddels heb ik een nieuwe versie en verschillende varianten! En deze kleikaarten zijn zo samengesteld dat de kinderen zelf veel aan het feest kunnen toevoegen. Lees verder over de kleikaarten feest.

Klei en maak er een feestje van!

Met deze kleikaarten feest maak je er pas echt een feestje van! In eerste instantie daagt het alleen al uit om de taartpunten, taart of cupcake te versieren. Maar met deze kleikaarten kun je zoveel meer!

Download de kleikaarten feest

Activiteiten met de kleikaarten

  • Maak na het versieren van de taart(punt) of cupcake een feestelijke tafel. Maak met klei confetti, hang slingers op en maak ballonnen voor op de achtergrond. Nu lust je wel een hapje he?
  • Vergroot de kleikaarten tot A3 formaat, zodat de kinderen lekker de ruimte hebben.
  • Om een extra uitdaging te geven laat je de kinderen gebruik je de telkaarten voor het versieren van een taart en/of een kleurendobbelsteen. Er zullen vast bijzondere ontwerpen tevoorschijn komen.
  • Ontwerp en versier niet alleen een taart, maar ga juist ook aan de slag met het bakken van een taart. In deze blog heb ik aangegeven hoe ik dit in een klas heb gedaan en het kinderbakboek van Laura’s bakery geeft recepten met afbeeldingen waarmee je zo aan de slag kunt.
  • Leer kinderen kaarsjes te maken en confetti of slingers.
  • Kinderen kunnen de kleikaarten ook versieren met feestklei. Daarbij gebruikte ik het recept van Juf Bianca voor. Op de feestpagina lees je wat ervoor zorgde dat de speelklei, feestklei werd.

Vorig artikelWoordkaarten feest
Volgend artikelKnijpkaarten feest
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in