Kleikaarten de boerderij

0
68

De zintuigelijke ontwikkeling van kinderen is van belang als voorbereiding op het leren. Door zintuigelijk materiaal aan te bieden en aandacht te hebben voor de motorische ontwikkeling. Door te ervaren en in aanraking te komen ontwikkelen kinderen zich.

 

Kleikaarten zijn een zeer geschikt middel om lekker bezig te zijn met zintuigelijk materiaal. Al eerder schreef ik over het gebruik en het nut van kleikaarten. Nu zijn er nieuwe kleikaarten passend bij projecten over de koe of over de boerderij.

Voorbeelden van kleikaarten rond de boerderij

Er zijn verschillende versies:

kleikaart boerderijDeze kleikaart is geschikt voor de jongsten. De kinderen kunnen met klei een zon, wolk en vlekken vormen. Deze kunnen ze op de aangegeven plekken vormen. Daarnaast kunnen de kinderen grassprietjes vormen door ‘slangetjes’ van klei te maken.

 

 

project de boerderij Deze kleikaart geeft meer afleiding door de achtergrond. In principe kunnen de kinderen de zon vormen. Daarnaast kunnen ze de koeien ‘aankleden’ door vlekken te vormen en de uiers en kop te kleuren.

 

 

thema boerderij kleikaart Deze kleikaart geeft wat meer ruimte voormotorische ontwikkeling boerderij creativiteit. Sommige kinderen hebben wat meer kaders nodig, dan zijn bovenstaande kleikaarten meer geschikt.
In deze afbeelding kunnen de kinderen de omgeving aankleden en de koeien letterlijk een gezicht en vlekken geven.

Downloads

Deze vier kleikaarten zijn in één download verkrijgbaar. Download het pakket met de kleikaarten over de boerderij. Hierbij het advies om deze kleikaarten te vergroten tot A3 formaat.

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in