Kleikaarten voorjaarsbloemen

0
418
kleikaarten lente

Het is weer voorjaar! Ik kijk altijd uit naar de lente, jij ook? Bij elk project zorg ik voor kleikaarten omdat dit de zintuigelijke ontwikkeling en motoriek stimuleert. Kleikaarten zijn een goed middel om op een leuke manier bezig te zijn en passend bij de belevingswereld op dat moment. Daarom bij het project lente, project de tuin of groeien & bloeien deze kleikaart lente.

Kleikaart lente

Deze kleikaarten met voorjaarsbloemen passen helemaal bij een project over de lente of over groeien & bloeien. Onderwerpen die zeker in de lente centraal staan. Er zijn verschillende kleikaarten waarbij er per kleikaart een andere moeilijkheidsgraad is. Daarnaast is er ook veel ruimte voor eigen creatieve ruimte. Wil je meer weten over waarom kleikaarten zo handig zijn? Lees dan deze blog en in deze blog kun je het overzicht vinden van alle kleikaarten.

Download de kleikaarten

En natuurlijk heb je ook klei nodig om er iets moois van te maken. Ik kan je het kleirecept van juf Bianca aanraden of kies voor het gemak en kies voor deze klei:

Zo zet je de kleikaarten in!

kleikaart lente

Met de kleikaarten zijn er verschillende activiteiten uit te voeren:

  • Kleikaart van pagina 2: vorm blaadjes van klei en maak door meerdere lagen een tulp. Daarnaast kun je ook de vaas nog versieren.
  • Pagina 3: Hier kun je de vaas van klei vormen en de stengels en bloemen. Zo ontstaat er een vaas vol mooie narcissen!
  • Pagina 4: Wat groeit daar in de tuin? Zijn het bloemen? Komen ze uit een zaadje of een bol? Daarnaast kun je zelfs wortels en een bloem laten groeien. Voor de kinderen die wat houvast nodig hebben is er al een voorgetekende wolk, zon, gieter en druppels om de bloem in ieder geval te laten groeien.
  • Pagina 5: door de juiste verzorging zijn er en aantal bloemen gegroeid. Maar zo blijven de bloemen niet staan. Zorg voor wat kleur in de tuin en zorg ervoor dat de bloemen stevig blijven staan.

Tip! Vergroot de kleikaarten tot A3 formaat om het niet te fijn te maken. Lamineer de kleikaarten om ze vaker te kunnen gebruiken.

Vorig artikelWoordkaarten over de tuin
Volgend artikelKnijpkaarten project de tuin
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in