Kleikaart: geef de koe een aantal vlekken

0
6483
kleikaart koe

Kleikaarten lente en boerderij

Met deze kleikaarten lente en boerderij kunnen de kinderen al spelenderwijs aan de slag.   Want een kale witte koe is niet zo gezellig in de wei.  Dus zorg je voor het juiste aantal vlekken:

kleikaart koe

Voorbereiding:

Print de kleikaarten uit.  Lamineer de kleikaarten.  Zorg voor zwarte klei.  Wanneer je deze klei niet hebt, kun je het zelf maken volgens het recept van Lespakket.

Gebruik van kleikaarten:

Laat de kinderen met klei mooi gevormde vlekken maken, maar ze moeten we letten op de hoeveelheid.  Hoeveel vlekken moeten er komen?  Er staat een cijfer of dobbelsteen boven op de pagina waar de leerlingen zelf kunnen aflezen.

 

Kleikaart de koe (cijfers 1 t/m 10)
Kleikaart de koe (dobbelsteenstructuur)

 

 

 

 

Vorig artikelSchriftorientatie: leesrichting aanleren
Volgend artikelVoorschotbenadering bij kleuters
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in