Woordkaarten kip en ei

0
2204
kip en ei kleuters woordkaarten

Heb jij ook helemaal het lentegevoel? Zodra de eerste zonnestralen in februari zich laten zien, sta ik weer helemaal aan. Lente is het seizoen van nieuw leven. Al snel denk je dan aan alle jonge dieren. Elk jaar probeer ik in de lenteperiode over een ander deelonderwerp te werken. Bijvoorbeeld over groeien en bloeien of kippen, eieren en kuikens. Deze woordkaarten is geschikt lesmateriaal bij kip en ei kleuters.

Aan de slag met de woordkaarten

Woordkaarten zijn geschikte materialen om woorden steeds maar opnieuw in te oefenen. Bij veel spelletjes en tussendoortjes maak ik hier gebruik van. Alleen daarom zorg ik bij elk project voor woordkaarten. In deze blog lees je verschillende spelactiviteiten en tussendoortjes om woorden te herhalen.

Aanbod van woordkaarten rond kippen, eieren en kuikens

Bij het project rond kippen, eieren en kuikens heb ik een nieuw pakket woordkaarten ontworpen.
Deze set bestaat uit de volgende woordkaarten:

  • het kuiken, de haan, kraaien
  • het ei, het gekookte ei, de gebakken ei, de paaseieren, de eierdoos
  • de veer, de donsveer, het nest, broeden
  • de kip, de lel, de kam, de snavel, de teen
  • het kippenhok, de stok, de ladder, het voer, het graan, pikken

Woordenschatactiviteiten kip en ei kleuters

  • Spreek vooraf met een kind een ‘verboden woord’ af. Laat de kinderen om de beurt een woord benoemen rond de kip. Als het verboden woord genoemd wordt, begint het kind te kraaien.
  • Gebruik een kookwekker en zet hem op enkele minuten. Bedenk om de beurt een woord wat te maken heeft met één van de woordkaarten. Wanneer de kookwekker gaat is het ei gekookt en het spel afgelopen.
  • Categoriseer alle woorden. Leg per hoepel alle woordkaarten bij elkaar.

Vorig artikelFeest vier je met deze letterknijpkaarten
Volgend artikelVerzamel de rijm eieren in het juiste nest!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in