een kindvriendelijke nieuwjaarsborrel

1
5990
nieuwjaarborrel kinderen

Een nieuw jaar dat vier je samen. Je kijkt vooruit op een nieuw jaar. Wat staat er in dit nieuwe jaar te wachten? Welke dromen wil je dit jaar najagen? Samen met de kids kan je de start van een nieuw jaar vieren met een kindvriendelijke nieuwjaarsborrel. Natuurlijk met low-budget en D.I.Y.’s voor jou. Happy new year!

Nieuwjaarsborrel

Champagne

Champagne hoort er natuurlijk bij. Wat is proosten zonder champagne? Alcholvrij komt steeds meer naar voren, maar ook dubbelfriss komt met een bubbelfriss en de AH eigen merk heeft een heerlijke appelcider met wat kleine prikkels om het fijn te gebruiken. Natuurlijk heeft de Hema ook zijn eigen kinderchampagne, al is het etiket voor wat oudere kinderen misschien een beetje een afvaller. Natuurlijk kun je ook gewoon limonade schenken. Proosten maar!

Champagneglazen

champagneglazen

Natuurlijk moet champagne wel geschonken worden in echte champagneglazen.  Nu kan ik me voorstellen dat je er daar geen 30 in huis van hebt staan.  Bij bijv. Hema/Xenos kun je plastic champagneglazen die je kunt hergebruiken kopen per 4 stuks.  Wanneer je met meerdere klassen een borrel wilt houden is het handiger om deze glazen in grootverpakking te kopen.

Wanneer je doorzichtig gekleurde glazen hebt is het leuk om deze nog wat op te fleuren. Maak het glasrand mooi door dit te doen:   Keer het glas om en doop de rand een klein stukje in wat water.  Doop nu het glasrandje in (gekleurde) suiker of een andere dip. Beweeg het wat heen en weer en zet het glas weer neer. Tadada… glas met een prachtige rand.

Nieuwjaarshapje

stapel oliebollen

Met de jaarwisseling is er eigenlijk 1 hapje wat er echt bij hoort:  oliebollen.  Je kunt natuurlijk zelf oliebollen kopen voor de klas of zelf bakken. Door anders te denken heb je ook leuke ‘oliebollen’ op tafel:

1. een stapel oliebollen gemaakt met slagroomsoesjes
2. een stapel oliebollen gemaakt van cakepops
3. een stapel oliebollen gemaakt van kleine oliebollen

Oliebollenstapel van slagroomsoesjes

Maak zo’n prachtige stapel door slagroomsoesjes te kopen. Vaak zitten er 20 in een verpakking. Met 2 verpakkingen kun je de klas een oliebolletje aanbieden.

Oliebollenstapel van cakepops

cakepop

Wie kent ze niet:  de cakepops?  Een rond stukje cake op een stokje.  De stokjes laten we vandaag weg. Maar in die prachtige cakepopmaker kun je wel lekkere cakebolletjes bakken. Wanneer je aan het cakebeslag kleine stukjes chocolade toevoegd, hebben de oliebolletjes ook nog krenten.  Zo blijft het een leuk hapje voor de kids.

Oliebollenstapel van kleine oliebolletjes

Natuurlijk kun je ook gewoon voor de echte oliebollen gaan.  En het makkelijke is dat je geen pan met olie nodig hebt of zoiets.  Met de gewone oliebollenmix kun je ook leuke kleine oliebolletjes bakken in de  Cupcakemaker/ cakepopmaker.   Als dat geen succes zal worden?   Carola bakt zoethouders vertelt hoe je je oliebollen in een cupcakemaker bakt.

Dit moment moet je vastleggen!

oudjaarsavond

Dit zijn de momenten waar je jaren later nog aan terugdenkt. Prachtig opgedoft of netjes in pak en genietend met elkaar. Knutsel vooraf met elkaar jullie materialen voor de photobooth. Hier kun je natuurlijk ook nog de lege flessen van het proosten bij gebruiken 😉

Wil je meer oud & nieuw in je klas brengen? Bekijk hier de verzamelpagina met alle materialen rond de jaarwisseling.

Vorig artikelZoek mijn andere handschoenspel
Volgend artikelRace-lezen groep 3
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in