een kindvriendelijke nieuwjaarsborrel

1
3919

Misschien staat er voor het personeel wel een nieuwjaarsborrel te wachten.  Maar waarom ook niet voor de kids?  Graag geef ik je wat low-budget en zelfmaak tips!

Borrel

Champagne

Champagne hoort er natuurlijk bij. Wat is proosten zonder champagne.  In veel winkels kon je de afgelopen tijd kinderchampagne kopen. Hema heeft het vast in het assortiment.  Voor de mensen die low-budget willen proosten:  gebruik een oude champagnefles.  Spoel de fles goed om en vul hem met aanmaaklimonade. Kurk erop… en proosten maar!

Champagneglazen

champagneglazenNatuurlijk moet champagne wel geschonken worden in echte champagneglazen.  Nu kan ik me voorstellen dat je er daar geen 30 in huis van hebt staan.  Bij bijv. Hema/Xenos kun je plastic champagneglazen die je kunt hergebruiken kopen per 4 stuks.  Wanneer je met meerdere klassen een borrel wilt houden is het handiger om deze glazen in grootverpakking te kopen.

Wanneer je doorzichtig gekleurde glazen hebt is het leuk om deze nog wat op te fleuren. Maak het glasrand mooi door dit te doen:   Keer het glas om en doop de rand een klein stukje in wat water.  Doop nu het glasrandje in (gekleurd) suiker. Beweeg het wat heen en weer en zet het glas weer neer. Tadada… glas met een prachtige rand.

Hapje erbij…

Met de jaarwisseling is er eigenlijk 1 hapje wat er echt bij hoort:  oliebollen.  Je kunt stapel oliebollennatuurlijk zelf oliebollen kopen voor de klas of zelf bakken. Of er gaat veel energie of veel geld inzitten.  Door anders te denken heb je ook leuke ‘oliebollen’ op tafel.
1. een stapel oliebollen gemaakt met slagroomsoesjes
2. een stapel oliebollen gemaakt van cakepops
3. een stapel oliebollen gemaakt van kleine oliebollen

Oliebollenstapel van slagroomsoesjes

Maak zo’n prachtige stapel door slagroomsoesjes te kopen. Vaak zitten er 20 in een verpakking. Met 2 verpakkingen kun je de klas een oliebolletje aanbieden.

Oliebollenstapel van cakepops

cakepopWie kent ze niet:  de cakepops?  Een rond stukje cake op een stokje.  De stokjes laten we vandaag weg. Maar in die prachtige cakepopmaker kun je wel lekkere cakebolletjes bakken. Wanneer je aan het cakebeslag kleine stukjes chocolade toevoegd, hebben de oliebolletjes ook nog krenten.  Zo blijft het een leuk hapje voor de kids.

Oliebollenstapel van kleine oliebolletjes

Natuurlijk kun je ook gewoon voor de echte oliebollen gaan.  En het makkelijke is dat je geen pan met olie nodig hebt of zoiets.  Met de gewone oliebollenmix kun je ook leuke kleine oliebolletjes bakken in de  Cupcakemaker/ cakepopmaker.   Als dat geen succes zal worden?   Carola bakt zoethouders vertelt hoe je je oliebollen in een cupcakemaker bakt.

 

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in