Kom erbij!: alles over vriendschap

0
2684
Bloghop kinderboekenweek 2018

Kinderboekenweek 2018… Kom erbij!    Voel je welkom om mee te doen en zo onmoeten de bloggers ook elkaar. 

Bloghop kinderboekenweek 2018

Kinderboekenweek 2018:  Kom erbij!

Heb jij al deze blog van juf Inger al gelezen? Misschien dat je deze blog bezoek via Juf Inger; leuk dat je ook mijn blog bezoekt. Fijne blog van Inger he? Want wat is nu een kinderboekenweek zonder spetterende opening?!  Gelukkig dat juf Inger verschillende ideeen voor de opening van de kinderboekenweek geplaatst heeft. Nu nog een keuze maken!

Na zo’n spetterende start staat natuurlijk de hele school in het teken van vriendschap. En dit wil je natuurlijk ook zichtbaar maken en daarom is het nog een lastige keuze maken uit alle creatieve verwerkingen.

Bloghop kinderboekenweek 2018

En dan hoppen we naar mijn blog. Natuurlijk blog ik graag mee over de kinderboekenweek. Vriendschap is een prachtig thema om een schooljaar mee te starten. Zo heb ik ook al eerder gewerkt met kleuters gewerkt over thema ‘ik en mijn vrienden’ waarbij de kinderen leren over zichzelf en hoe een vriendschap onstaat én welke rol zij zelf spelen in een vriendschap.

wenmoment kleuters

Maar vanaf groep 3 werk je vaak aan thema’s die de methode aangeven, maar toch is het zo mooi om vriendschap ook in de hogere groepen vorm te geven. In mijn blog ‘Kom erbij-tips voor groep 3 en 4‘ geef ik je leuke activiteiten die draaien om taal en lezen die naast de gewone dagelijkse activiteiten uitgevoerd kunnen worden.

Je kunt dan aan activiteiten denken als een boek voor mijn vriend, een verhaal schrijven met/over mijn vriend en natuurlijk een vriendschappelijke afsluiting van de kinderboekenweek waarbij er ook echt (voor)gelezen wordt.Nog meer kinderboekenweekinspiratie

Juf Inger en ik hopen je een geinspireerd te hebben, maar tijdens de kinderboekenweek draait natuurlijk alles om boeken. Nou, bij Leesbevordering in de klas hoef je je geen zorgen te maken over het aanbod van boeken.  Femke sorteert alle boeken in categorieen zodat er echt iets voor jou bij moet zitten. Wat denk je van titels over kinderen die niet weten hoe ze vrienden moeten maken of over onverwachte vriendschappen of ben je juist op zoek naar een feel-good boek over vriendschap door dik en dun?  Bij al deze onderwerpen kun je titels vinden! En niet alleen boeken (en activiteiten bij boeken!) voor de middenbouw, maar ook zeker bovenbouw.

Hop je met ons mee? Neem even een kijkje bij alle leesbevorderingtips, maar ook geeft Leesbevordering in de klas je graag een tip voor ander kinderboekenweek materiaal!

 

 

Vorig artikelKinderboekenweek 2018: Kom erbij-activiteiten voor groep 3/4
Volgend artikelGa je mee naar buiten voor een educatieve wandeling?
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in