Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

0
143
kinderboekenweek 2023 bij mij thuis

Van 4 t/m 15 oktober is het weer kinderboekenweek! Tijdens kinderboekenweek 2023 staat het thema ‘bij mij thuis’ centraal. Een onderwerp waarbij je het over meerdere verschillende deelonderwerpen kunt hebben. Toch moeten we vooral niet het lezen uit het oog verliezen. Deze blog is een verzamelblog en zal vanaf dit moment regelmatig aangevuld worden met nieuwe materialen en lestips. Bij mij thuis lezen wij graag en de liefde voor het lezen geef ik graag in deze week door!

Algemene materialen rond Bij mij thuis

Materiaal volgt.

Het bouwen van een huis/ mijn woning

Tijdens dit deelonderwerp richt je je vooral op het bouwen van een huis en de verschillende soorten woningen. De volgende lestips en lesmateriaal kan ik met je delen:

Prentenboeken

De volgende prentenboeken zijn zeer geschikt om over te werken tijdens dit project:

Verdere materialen volgen binnenkort.

Het gezin

Tijdens dit deelonderwerp geef je meer aandacht aan het gezin. Binnen de wereld zijn er veel verschillende gezinnen. Welke rol hebben de gezinsleden? Welke gebruiken zijn er? Hoe zit dit in andere landen? Een leuke ontdekking!

Prentenboeken

Deze prentenboeken geeft aandacht aan het gezin en er voor elkaar zijn:

Overige materialen volgen binnenkort.

Culturen en gebruiken

Tijdens dit deelonderwerp gaat de focus vooral op de gebruiken thuis. Je kunt dan denken aan het vieren van feesten en bepaalde gebruiken vanuit de eigen cultuur.

Prentenboeken

Deze prentenboeken gaan dieper in op de verschillen in de cultuur en de daarbij behorende gebruiken:

Overige materialen volgen binnenkort.

Vorig artikelVlaggetjes slinger pasen
Volgend artikelWoordkaarten kunst
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in