Kinderboekenweek 2019: Reis je mee

0
1891
kinderboekenweek 2019 reis je mee

Tijdens de kinderboekenweek 2019 staat het thema Reis je mee centraal. Zoals je misschien wel weet, reis ik graag de wereld rond, maar met veel verschillende voertuigen. Zo reed ik door Japan met de Shinkansen (een belevenis op zich) maakte ik een helicoptervlucht in New York en zo zijn er nog veel meer reisverhalen te vertellen……..
Niet alleen de wereld is al een ontdekking, door de voertuigen kun je deze ontdekkingen ook doen. Laat de wielen maar draaien…. en reis met mij mee door de kinderboekenweek 2019!

kinderboekenweek 2019 reis je mee

De keuze voor het onderwerp

Het thema Reis je mee staat centraal en je komt dan direct terecht bij verschillende voertuigen waar je met iemand mee kunt reizen. Dit is een erg breed thema. Je kunt ervoor kiezen om dit heel breed te houden en over de verschillende voertuigen te werken of juist de verdieping in te gaan door één voertuig te behandelen. Of je kiest voor een meer algemeen thema over op reis gaan.

Bij de verschillende mogelijkheden voor onderwerpen deel ik graag de bijbehorende blogs zodat je een keuze kunt maken voor specifieke prentenboeken, ideeen en materialen:

Project op reis…

kinderboekenweek 2019: project op reis

 

 

 

 

Deze (prenten)boeken zijn geschikt wanneer je over het algemene project over op reis gaan werkt:

Natuurlijk draait in de kinderboekenweek 2019 alles om de verhalen die je tot leven brengt in de klas.  Kijk hier hoe je het reisproject tot leven brengt in de klas. 

Project het vliegtuig

Deze (prenten) boeken zijn erg geschikt bij dit project over het vliegtuig:

Hoe leuk is het om de verhalen over de vliegtuigen en vliegen tot leven te brengen in de klas. Bekijk hier de verschillende activiteiten rond vliegtuigen en vliegen. (blog verschijnt na de zomervakantie)

Project de bus

In deze (prenten)boeken staat de bus centraal:

 

Project de fiets

thema de fiets

 

 

 

 

Deze prentenboeken zijn erg geschikt om dit project mee aan te kleden:

Laat de fiets de klas binnen fietsen en zo laat sluit je de activiteiten aan bij de fiets. 

Project de trein

Deze (prenten)boeken zijn er geschikt om te gebruiken tijdens project de trein

Ga met de verhalen op reis met de trein en zo ga je hier in de klas mee aan de slag. (blog verschijnt na de zomervakantie)

Project de boot/ het schip

Dit project volgt later

 

 

Om te bewaren:

kinderboekenweek 2019: reis je mee met

Vorig artikelGouden schoolweken: zo maak je van een groep ook een echte (dus sterke) groep!
Volgend artikelZo maak je een beloningssysteem persoonlijk!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in