Kerstwensen

0
180

Juist richting het einde van het jaar en net voor kerst kijk je onbewust terug op het jaar. Wie heeft voor jou veel betekent en wie heeft er een pittig jaar achter de rug? Bij wie zijn jouw gedachtes? Geloof mij maar, er ploppen nu zeker een aantal namen op. Natuurlijk gun je hen (door wat voor reden dan ook) fijne kerstdagen, een mooi, gezond en gelukkig nieuwjaar en misschien nog zoveel meer. Natuurlijk wens je ook een ieder wat door. Tijdens kerst kun je deze wensen uitspreken: speciale wensen voor bepaalde personen of juist een algemene, maar speciale wens voor iedereen. Hoe mooi is het om deze wensen te delen?

Wat is jouw kerstwens?

Al eerder schreef ik een blog waar je, samen met de klas, kunt handelen vanuit de kerstgedachte. Een kerstgedachte laten wij vooral zien door iets materialistisch: het schenken van een kerstpakket of een kersstukje. Laat duidelijk zijn dat een kerstpakket soms ook wenselijk is, bijv. bij minima. Maar laten we niet vergeten dat de eenzaamheid ook al kan verdwijnen door een persoonlijke wens of kaart. Of door juist een activiteit met de ander te ondernemen. Dus laten we niet alleen naar het schenken kijken, maar juist naar wat iemand nodig heeft.

Laat jouw kerstwens achter

Zoals ik al aangaf is een persoonlijke kerstwens, zoveel meer. Woorden die vanuit het hart komen, raken ook het hart van een ander vaak diep. Een kerstwens is dan ook meer dan ‘fijne feestdagen’ Wat hoop jij voor de ander? Wat gun jij de ander? Een uitdaging om dit mooi te omschrijven.

Download de kerstwens printables

Download een format om de kerstwensen achter te laten. Druk deze printables af op gekleurd dikker papier. Schrijf je wens op en versier eventueel nog iets met glitters. Welke wens heb jij voor het komende jaar?

Tip! De kerstbal is vrij groot. Handig wanneer je een grote boom hebt staan. Heb je een kleine boom of moeten er veel wensen in? Druk het format dan af op 50 tot 75% af.

Zo maak je de kerstwens zichtbaar!

Lamineer de kerstwensen zodat ze bestand zijn tegen winterweer. Je kunt de kerstwensen ophangen in de een kerstboom in de omgeving. Dit kan zowel buiten of in huis zijn. Een kerstboom op het schoolplein waarin ieder zijn kerstwensen kwijt kan, is ook erg leuk. Maak een gaatje in de bal of ster en trek een lintje door het gat. Hang nu de kerstwens in de kerstboom.

–> Tip! Overigens kun je nog veel meer kerstlesmateriaal hier vinden, zoals een kerstleesbingo, kerstkaarten en kerstplacemat of tips voor het kerstdiner.

Vorig artikelAchtergronden kerstfeest
Volgend artikelWoordkaarten jaarwisseling
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in