Kerstplacemat voor de kinderen bij het kerstdiner

0
1792
kerstplacemat

Een kerstdiner organiseren vraagt veel van je. Je maakt je niet alleen druk over wat je op tafel zet (en wanneer je dit nog moet voorbereiden), maar natuurlijk wil je ook een sfeervolle kersttafel. En als die voorbereidingen klaar zijn, dan is ben je vooral bezig om er een mooi kerstfeest van te maken. En een bezigheid voor de kinderen is dan ook zeker gewenst. Een kerstplacemat op de kersttafel kan één van de activiteiten zijn die de kersttafel kan aankleden én die de kinderen een fijne bezigheid geven.

Een placemat voor tijdens het kerstdiner

Je hebt niet zoveel nodig om de kinderen een leuke bezigheid te geven aan de kersttafel. Een potje kleurpotloden of stiften op tafel en een leuke kerst placemat geven eindeloos kleurplezier en is direct te gebruiken. Vooral handig tussen de gangen door, wanneer er even gewacht moet worden.

Ook tijdens het kerstdiner op school zijn er momenten dat je even op anderen moet wachten. Misschien moet je vooraf wachten totdat de laatste kinderen aansluiten of zijn er juist hapjes die even opgewarmd moeten worden. En natuurlijk ook handig wanneer je even voldoende hebt gegeten, maar graag nog even in kerstsfeer wil blijven. Ondertussen samen lekker babbelen over de kerst.

placemat kerstdiner

Download de kerstplacemat

Hoe je de kerstplacemats ook inzet, aan elke kersttafel is het een aanvulling voor de kinderen. En als de kinderen geen behoefte hebben aan het kleuren van een placemat, dan print je gewoon de gekleurde versie.

->Op de kerstpagina kun je niet alleen maar materialen vinden voor kerstdiner of kerstviering, maar ook lesmaterialen voor in de klas.Laten jullie zien hoe gezellig jullie kersttafel met deze kerst placemat eruit ziet?

–> Deze kerstplacemat maakt deel uit het lesmateriaal rond kerst en daarbij behorend materiaal voor kerstviering en kerstdiner.

Om te bewaren:

kerstplacemat
Vorig artikelKerstviering voor de onderbouw
Volgend artikelLeesactiviteit kerst: lezen in kerststijl
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in