Lezen in de kerstvakantie met de kerstleesbingo!

0
18683
kerstleesbingo

De kerstperiode vind ik altijd zo’n gezellige, fijne periode. Heerlijk ontspannen, maar natuurlijk leren we op school ook nog. De kerstvakantie staat voor de deur, maar het is wel belangrijk dat de kinderen in deze vrije weken het technisch leesniveau een beetje op peil blijft.  Voor elke vakante geven we elke keer een leesbingo mee en dit keer dus een kerstleesbingo!

Kerstleesbingo

Wat is een kerstleesbingo?
De kerstleesbingo is een leesbingo die je speelt rond kerst. Je kunt deze bingo in de kerstweken op school spelen, maar je kunt de kerstleesbingo ook meegeven naar huis om in de kerstvakantie thuis te lezen.

kerstleesbing

Elke keer kiezen de kinderen uit op welke manier ze hun boek lezen. Natuurlijk zijn deze activiteiten helemaal aangepast aan de decembermaand.  Onder het genot van vuurwerk, een oliebol of juist met de kerstmuts op, lees je de meest geweldige verhalen!

Voor de kinderen kan deze kerstleesbingo een echte uitdaging zijn! Ik kan je als tip geven dat een kleine verrassing bij het behalen van de bingo kinderen erg enthousiast maakt!  Dit keer krijgen de kinderen van mij al een cadeautje vooraf mee:  een zaklamp-sleutelhanger zodat ze één van de activiteiten zeker kunnen uitvoeren!  Deze zijn natuurlijk best voordelig verkrijgbaar bij Aliexpress, maar dan moet je er ruim op tijd bij zijn. Ook bij de Action kun je vaak leuke kleine verrassingen vinden waarmee je de kinderen heel blij kunt maken.

Waarom deze kerstleesbingokaart zo handig is:

  • Er staan 8 leesactiviteiten op, dit is qua aantal geschikt voor een vakantie van twee weken. De kinderen hebben ook nog tijd om te genieten 😉
  • De activiteiten zouden in elke gezinsleven haalbaar moeten zijn
  • Er is afwisseling tussen ‘grappige’ leesmomenten en ‘geniet’ leesmomenten.
  • Elke kerstbal wordt gekleurd en aan het eind heb je een gezellige kerstboom op op te hangen.
  • Het past helemaal bij deze tijd van het jaar.

Benodigd materiaal

Nu begrijp ik dat jij natuurlijk ook met de deze kerstleesbingo aan de slag wil:

In de kerstweken is het natuurlijk ook leuk om het technisch leesonderwijs in de klas aan te passen!  Heb je al gedacht aan deze activiteiten:

  • Neem allemaal een zaklamp mee en lees in het donker jouw boek.
  • Hang bij elke bladzijde die je gelezen hebt een kerstbal in de boom. Kijk maar eens hoe snel jullie boom dan versierd is.

–> Deze kerstleesbingo is een onderdeel van alle kerstblogs met lesmateriaal (lezen, rekenen en spelling) en materiaal voor kerstdiner en kerstviering.

Recensie overzicht
Vorig artikelDecemberchallenge #5: Zo vier ik pakjesavond!
Volgend artikelDecemberchallenge #6: mmm…..winterkost!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.
kerstleesbingo De kerstperiode vind ik altijd zo'n gezellige, fijne periode. Heerlijk ontspannen, maar natuurlijk leren we op school ook nog. De kerstvakantie staat voor de deur, maar het is wel belangrijk dat de kinderen in deze vrije weken het technisch leesniveau een beetje op peil...

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in