Kerstboom cijferspel

0
6280
dobbelspel kerstboom cijferspel

Dit is een vervolg op eerdere dobbelspellen in andere thema’s:  het kerstboom cijferspel.  Een activiteit voor groep 1/2 waarbij leerlingen leren tellen en aandacht is voor cijferherkenning.

 

Vier kerst met het kerstboom cijferspel

Deze activiteit daagt kinderen zowel motorisch als op rekengebied uit. De kinderen komen op een natuurlijke wijze in aanraking met tellen, hoeveelheden en worden motorisch uitgedaagd door de fijn motorische activiteiten. De kinderen kunnen zelfstandig aan de slag.

Zo speel je het kerstboom cijferspel

Optie 1:

De kinderen krijgen een kerstboom cijferkleurplaat uit de download (keuze voor 3 niveau’s) 
De kinderen dobbelen met 1 (*) of 2 dobbelstenen (** en ***) Ze tellen de ogen bij elkaar op, zoeken het bijpassende cijfer op en kleuren dit onderdeel van de kerstboom. Wie heeft als eerste de kerstboom vol versiering hangen? Kleur dan de kerstboom in!

Optie 2:

De kinderen krijgen een kerstboom cijferkleurplaat uit de download. Zie voorgaande instructies. Alleen vormen ze nu met klei de slingers en kerstballen.

Optie 3:

De kinderen krijgen een kerstboom cijferkleurplaat uit de download. Zie instructies bij optie 1. De kinderen vullen de kerstboom nu met een pincet en pompons. De slingers kunnen ze ophangen door gebruik te maken van dunne strookjes crêpepapier. Leuk uitdaging om dit met een pincet goed te hangen!

 

Download

Vorig artikelSneeuwpop dobbelspel
Volgend artikelDigibordles kerst: splitsen
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in