Home Rekenen Rekenen kerst: het kerstboom cijferspel

Rekenen kerst: het kerstboom cijferspel

0
7229
dobbelspel kerstboom cijferspel

Dit is een vervolg op eerdere dobbelspellen in andere thema’s:  het kerstboom cijferspel.  Een activiteit voor groep 1/2 waarbij leerlingen rekenen kerst en dus leren tellen en aandacht is voor cijferherkenning.

Vier kerst met het kerstboom cijferspel

Deze activiteit stimuleert rekenen kerst en daagt kinderen ook motorisch uit. De kinderen komen op een natuurlijke wijze in aanraking met tellen, hoeveelheden en worden motorisch uitgedaagd door de fijn motorische activiteiten. De kinderen kunnen in principe, na een korte instructie, zelfstandig met deze activiteit aan de slag.

rekenen kerst

Zo speel je het kerstboom cijferspel

Optie 1:

De kinderen krijgen een kerstboom cijferkleurplaat uit de download (keuze voor 3 niveau’s) 
De kinderen dobbelen met 1 (*) of 2 dobbelstenen (** en ***) Ze tellen de ogen bij elkaar op, zoeken het bijpassende cijfer op en kleuren dit onderdeel van de kerstboom. Wie heeft als eerste de kerstboom vol versiering hangen? Kleur dan de kerstboom in!

Optie 2:

De kinderen krijgen een kerstboom cijferkleurplaat uit de download. Zie voorgaande instructies. Alleen vormen ze nu met klei de slingers en kerstballen.

Optie 3:

De kinderen krijgen een kerstboom cijferkleurplaat uit de download. Zie instructies bij optie 1. De kinderen vullen de kerstboom nu met een pincet en pompons. De slingers kunnen ze ophangen door gebruik te maken van dunne strookjes crêpepapier. Leuk uitdaging om dit met een pincet goed te hangen!

Download benodigd materiaal

Maak een keuze welk cijferspel je uit onderstaande download wilt aanbieden. Er zitten binnen de verschillende platen niveauverschil en dit is aangegeven d.m.v. sterren. Na het downloaden print je bij voorkeur de kerstboom uit op groen papier. Zoek daarnaast de overige materialen volgens de verschillende opties op. (Denk aan: pompons, crepepapier, dobbelstenen)

Tip! Als extra uitdaging kun je ook de meer/minder dobbelstenen uit deze blog inzetten. De kinderen gooien eerst met de dobbelsteen en moeten er dan x meer erbij tellen of x minder opzoeken op de telkaart.

–> Deze kerstboom cijferspel maakt deel uit van de lesmaterialen voor kerst en materialen voor kerstviering of kerstdiner.

NO COMMENTS

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in