Kerst

Kerst

 

Taal

 

kerstleesbingoLeesbevordering

Het is van belang om het leesniveau in de kerstvakantie op niveau te blijven houden. Door dagelijks te blijven lezen moet dit zeker lukken. En op vele winterse en kerstige manieren maakt deze kerstleesbingo er een leuke activiteit van!

 

 

 

 

leesactiviteit kerst

Lezen, lezen… bingo!

Voor de kerstvakantie speel je natuurlijk ook bingo met de kinderen in groep 3. De kinderen zien een afbeelding op het bord en kleuren de kerstbal met het woord. De bingokaarten zijn op 3 niveaus gemaakt, zodat iedereen een succeservaring heeft!

 

 

 

 

Rekenen

De volgende activiteiten zijn in de onderbouw (groep 1-4) in te zetten:

Kerstboom cijferspel

Voor de kinderen in de kleutergroepen is deze kerstboom cijferspel op verschillende niveau’s te spelen. Versier de kerstboom door met de dobbelsteen te gooien.

Hang de kerstballen in de boom!

telkaarten kerst

Laat de kinderen het juiste aantal kerstballen in de boom hangen. De kerstbomen worden aangeboden in verschillende niveaus.

Bewegend leren rekenen met kerst

bewegend leren rekenen kerst

Zelfs een rekenactiviteit in kerststijl hoort er natuurlijk bij. Even lekker naar buiten en ondertussen leren. De kinderen leren met deze bewegend leeractiviteit de getallen te sorteren bij de juiste tientallen.

Kleikaarten kerst

Laat de kinderen kerstballen kleien of de cijfers van klei maken.  Verschillende versies en verschillende niveaus zijn hier te downloaden. 

Digibordlessen kerst

digibordles kerst; splitsen

In de digibordles ‘Hoeveel kerstballen hangen er in de tweede boom’ oefenen de kinderen van groep 3 met splitsen. Deze digibordles kunt u gebruiken wanneer u het programma Powerpoint bezit.

Voor de kinderen in de kleutergroepen is er deze digibordles waarbij de kinderen de kerstballen in de boom tellen.

Versiering in de klas

Low-budget kerstversiering

Nog niet in het bezig van veel versiersels om een sfeer in de klas te brengen?  Met deze low-budgettips kun ook jij in de klas van een kerstsfeer genieten.

Kerstslinger

kerstversiering klas

Maak een slinger om de klas te versieren. Er zijn verschillende versies: kersttekst of zelf inkleurbare kerstvlaggetjes.

Kerstontbijt, lunch of kerstdiner

hapjes voor kerstdiner

Maak er een feestelijke kerstontbijt/lunch/diner van door verschillende feestelijke hapjes op tafel te zetten:
Kerstboom-cupcakes
Deze hapjes maak jij voor het kerstdiner!

Kerstplacemats

kerstplacemat

Met één van deze kerstplacemats versier jij de tafels tijdens het kerstdiner (gekleurd geprint of zelf in te kleuren)

Kerstviering

Natuurlijk sluit je de kerstperiode af met een kerstviering. Hierbij een opzet voor een kerstviering in de groepen 1 t/m 4 (onder- en middenbouw)