Kennismakingsspel voor onderbouw: dit en dat-spel

0
7230
kennismakingspel

Ken je het dit en dat-spel van juf Larissa? Een actief kennismakingsspel voor tijdens de gouden schoolweken, daar werd ik enthousiast van! De versie van juf Larissa is niet geschikt voor de onderbouw, dus daarom ging ik aan de slag met een versie voor de onderbouw! Zo ontstond dit kennismakingsspel voor de onderbouw.

 

 

Het dit en dat-spel als kennismaking

Elk individu heeft eigen voorkeuren. Soms ontdek je dan een ander hier ook interesse in heeft of soms ontdek je dat een ander andere interesses heeft. Een goede kennismaking met elkaar en voor jou als leerkracht ook fijn om te weten waar de interesses van een kind liggen.

Hoe speel je dit kennismakingsspel?

Download het spel en zet deze klaar op je digitaal schoolbord. Speel dit spel na de kennismaking met jou als leerkracht.
Geef een korte instructie: de kinderen moeten kiezen uit dit of dat. Hierna lopen ze de kant van de pijl op. Je geeft de kinderen hier een aantal tellen voor. Hierna vraag je ca. 2 kinderen om een korte reactie te geven waarom ze voor de betreffende afbeelding hebben gekozen. Hierna vervolg je met de volgende sheets.

Materiaal voor dit en dat-spel

Voor dit kennismakingsspel heb je nauwelijks materiaal nodig. Zorg ervoor dat er wat ruimte is om van de ene kant naar de andere kant van het lokaal te verplaatsen.
Zet je digibord klaar en zet de download klaar.

PPvoorstelling:  dit of dat-spel

 

 

 

Vorig artikelGriezel avi’s – een heel eng boek om zelf te lezen-
Volgend artikelKinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in