Je weet dat het schooljaar start als….

0
1842
je weet dat het schooljaar start als

Elk vakgroep heeft zijn eigenaardigheden: een eigen vaktaal en bijzonderheden door het jaar heen. Wat soms heel gewoon lijkt voor deze groep, kan voor anderen toch bijzonder of opmerkelijk zijn. Natuurlijk kun je niet iedereen in een groep vormen, maar deze eigenaardigheden zie je regelmatig terugkomen. En zo heeft de leerkracht ook zo zijn eigenaardigheden. En deze eigenaardigheden zie je bij de start van het schooljaar wel duidelijk naar voren komen. Zo weet je dat het schooljaar weer bijna start…

 

Leerkrachteigenaardigheden bij start van schooljaar

Je weet dat het schooljaar start als…

  • ..er op social media vooral foto’s/filmpjes van de klasopstelling, klasinrichting, foto’s van de hoeken worden gedeeld.
  • ..veel leerkrachten actief bezig zijn met het maken van dagritmekaarten, naamkaartjes, hoekenkaartjes etc. etc.  in een nieuwe stijl.  Want dit jaar wil je het toch wel anders aankleden he?
  • ..de facebookgroepen vol staan met een aanbod van paboboeken óf juist vol staan met berichten naar een aantal specifieke boeken.
  • ..een groot aantal leerkrachten eens een grondige opruiming heeft gehouden en hun afstand nemen van specifieke schoolspullen zoals vakliteratuur, knuffels en spellen. Andere leerkrachten vullen hun materiaal weer aan. 🙂
  • ..de pabostudenten druk op zoek zijn naar studieliteratuur of net afgestudeerde leerkrachten graag hun boeken kwijt proberen te raken.
  • ..er weer veel vraag is naar dagplanningen en weekroosters. Want kan mijn rooster niet handiger/makkelijker ingezet worden?
  • ..de leerkrachten weer vol inspiratie zitten en er weer prachtig onderwijsmateriaal online komt. Nu hebben de leerkrachten er heerlijk de tijd voor om deze ideeën ook uit te werken.
  • .. de reacties van berichten op social media twee richtingen op gaan:  ‘ik geniet van mijn vakantie tot de allerlaatste dag en ik wil hier nog even helemaal niets van weten’ en van ‘het begint weer te kriebelen dus ik stel mijn vraag of laat zien wat ik gemaakt heb’
  • ..dat iedereen vol met plannen en goede voornemens zit. Dit jaar wil ik……. verbeteren.

je weet dat het schooljaar start als

 

Of je jezelf (en je collega’s) nu wel of niet herkent in dit verhaal: iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden. Aan een aantal dingen maak ik mij dan ook wel schuldig, maar ik vind het ook zo mooi dat we we elkaar hierin kunnen vinden. Dus hoe jij het schooljaar ook start….  een fijn schooljaar toegewenst!

 

 

Vorig artikelBewegend leren rekenen: sprongen op de getallenlijn
Volgend artikelBewegend leren rekenen: bereken de korting met de procentenrun!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in