Inspiratieblog: welk project in januari en februari?

0
2092
inspiratieblog; welk project in januari en februari?

De feestdagen zitten er weer op. Veel mensen zijn weer aan het werk en het einde van de kerstvakantie komt ook weer in zicht. Misschien ben je al begonnen aan de voorbereidingen voor de tweede helft van het schooljaar of stel je het nog even uit? Wat jouw keuze ook is; een beetje inspiratie kun je vast wel gebruiken, zodat je straks de keuze kunt maken voor een prachtig project. Welk project in januari of februari?

Nieuwe projecten voor januari en februari

In januari en februari kan het natuurlijk volop winter zijn, maar wanneer er geen sneeuw valt kun je hier gewoon nog over werken. Of over iets wat er helemaal bij past of pak je een heel ander wereldorienterend onderwerp?  De keuze is reuze!

Project de Noord- en Zuidpool

thema noord- en zuidpool

 

 

 

 

 

 

Of het nu ‘echt’ winter in Nederland is of helemaal niet? Laat de kinderen kennismaken met een ander gebied en de winter ervaren! Spelen en onderzoeken staat in dit thema centraal.
Bekijk dit thema

Project ziek zijn

thema ziek zijn

Er is weer een griepepidemie in Nederland en in de kleuterklas zul je hier vast ook wel iets van merken. Wat is ziek zijn? Maak kennis met medicijnen, het ziekenhuis en probeer snel weer beter te worden!

Bekijk dit thema

Project een nieuw jaar

Je laat de start van het nieuwe jaar toch niet zomaar voorbij gaan? Het oud & Nieuwfeest maakt altijd op kinderen een grote indruk.

Bekijk dit thema

 

Andere geschikte projecten

Even heel wat anders dan seizoenen, feestdagen of ziek zijn? Juist omdat je op zoek bent naar een thema waar je wat langer over kunt werken en tot de verbeelding van kinderen spreekt? Deze projecten zijn dan ook aan te raden:

Project het restaurant

project het restaurant

Genieten jij ook zo van eten? Laat de kinderen kennismaken met misschien wel nieuwe groente/fruit, laat ze zelf koken en in een restaurant werken….

Bekijk dit thema

Project ridders en kastelen

 

project piraten

We gaan een lange tijd terug: ridders, jonkvrouwen en kastelen spreken nog steeds tot ieders verbeelding. Tover  de klas om tot kasteel en ervaar het leven in het kasteel en daarbuiten.

Bekijk dit thema

Er zijn nog zoveel meer projecten die erg leuk zijn om in het vroege voorjaar uit te voeren, maar ik denk dat een keuze maken tussen bovenstaande thema’s al lastig genoeg is. 

Over welke thema werk jij deze periode?

Vorig artikelDecemberchallenge #23: Kersttruien; lelijk of juist hip?
Volgend artikelNu is het tijd voor een digitale opruiming!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in